Οι τιμές «καλπάζουν»: Ακριβότερο το ψωμί – Απλησίαστος ο καφές

Οι τιμές «καλπάζουν»: Ακριβότερο το ψωμί – Απλησίαστος ο καφές

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ακρίβεια συνεχίζει να «καλπάζει», σπάζοντας κάθε ρεκόρ στις τιμές βασικών προϊόντων και επιβαρύνοντας σημαντικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Οι καταναλωτές δυσκολεύονται, καθώς ολοένα και περισσότεροι δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις καθημερινές αυξήσεις που πλέον πλήττουν σχεδόν κάθε καλάθι αγορών.

Έρευνες και στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται σε καθημερινή βάση επιβεβαιώνουν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται.

Όπως προκύπτει, η προσπάθεια ομαλοποίησης και συγκράτησης των τιμών δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα το συνεχιζόμενο ράλι τιμών να δημιουργεί ασφυκτικές πιέσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αύξηση σε ψωμί και καφέ

Το ψωμί, ένα από τα πιο βασικά προϊόντα του ελληνικού τραπεζιού, έχει πλέον μετατραπεί σε «είδος πολυτελείας».

Από τα 0,80 λεπτά που κόστιζε η φρατζόλα το 2020, η τιμή σήμερα αγγίζει το 1,50 ευρώ – ουσιαστικά σχεδόν διπλάσια. Η αύξηση αυτή, σε συνδυασμό με τις συνεχείς ανατιμήσεις σε κρέας, γαλακτοκομικά και άλλα καθημερινά προϊόντα, εντείνει ακόμα περισσότερο την πίεση στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Παράλληλα, ο καφές καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο τιμής των τελευταίων 50 ετών. Πλέον, ένας καφές στο χέρι φτάνει τα 2,50 ευρώ, ανεβάζοντας το μηνιαίο κόστος σε περίπου 80 ευρώ για έναν καταναλωτή που συνηθίζει να αγοράζει έναν καφέ την ημέρα.

Οι καταστηματάρχες προειδοποιούν ότι, λόγω του υψηλού κόστους πρώτων υλών, δεν αποκλείονται νέες αυξήσεις το επόμενο διάστημα.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review
Arrow Ροή Ειδήσεων

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr