Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Σολτς για την τουρκική προκλητικότητα

Τη στήριξη του Βερολίνου ζήτησε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα.

Για την κλιμακούμενη εσχάτως τουρκική προκλητικότητα συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο των εργασιών της δεύτερης ημέρας της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον καγκελάριο της Γερμανίας αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα, ήτοι τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών, αλλά και για την επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας, που, όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στον Όλαφ Σολτς τον χάρτη της τουρκικής «Γαλάζιας πατρίδας» με το σύνολο των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων και ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου έναντι της τουρκικής παραβατικότητας.

Τσαβούσογλου: Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αν. Αιγαίου, διαφορετικά «θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία»

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δήλωσε πως: «Η Ελλάδα παραβίασε το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου».

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου ζήτησε από την Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προσθέτοντας ότι «σε διαφορετική περίπτωση, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram