Ο διαγωνισμός που καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ!

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση θέσεων σε μια προκήρυξη μετά τη Μεταπολίτευση - Γιατί το ΑΣΕΠ επιλέγει τρεις προθεσμίες για τις αιτήσεις
Οι αριθμοί του διαγωνισμού προκαλούν... ίλιγγο!

Προσκλητήριο διορισμού σε χιλιάδες υποψηφίους απευθύνει το ΑΣΕΠ, μέσω του διαγωνισμού για την κάλυψη 8.166 μονίμων θέσεων στους δήμους όλης της χώρας.

Ο επικείμενος διαγωνισμός καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ που έχουν καταγραφεί από το 1994, έτος ίδρυσης του ΑΣΕΠ.

Οι αριθμοί προκαλούν… ίλιγγο. Σημειώστε:

  • 8.166 μόνιμες θέσεις (ο μεγαλύτερος αριθμός σε μία, μόνο, προκήρυξη που έχει υπάρξει μετά τη Μεταπολίτευση)
  • 397 ειδικότητες, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, προσφέρονται στους υποψηφίους
  • 500 και πλέον τίτλοι σπουδών δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στην διαδικασία
  • 150.000 υποψήφιοι (τουλάχιστον), σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΑΣΕΠ, αναμένεται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής
  • 50 εκατομμύρια (σωστά, διαβάσατε!) προτιμήσεις θέσεων αναμένεται να σημειωθούν στις αιτήσεις των υποψηφίων

Για πρώτη φορά σε διαγωνισμό του Δημοσίου δεν υπάρχει μια ενιαία προθεσμία υποβολής των αιτήσων.Το ΑΣΕΠ επέλεξε να γίνουν σε 3 ημερομηνίες οι αιτήσεις για τις 8.166 θέσεις στους δήμους.

To workenter το είχε γράψει εγκαίρως, από τις 19 Ιανουαρίου, για να μην αιφνιδιαστούν οι υποψήφιοι του διαγωνισμού. Γράφαμε: Διαγωνισμός δήμων: Μία προκήρυξη, διαφορετικές προθεσμίες (!)  και εξηγούσαμε την επιλογή του ΑΣΕΠ.

Η υπόσχεση

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες το workenter θα προσφέρει θετικές εκπλήξεις στους αναγνώστες του. Εκπλήξεις, που αγγίζουν τις λεπτομέρειες του μεγαλύτερου διαγωνισμού στο δήμοσιο. Είναι οι «λεπτομέρειες» που κάνουν την διαφορά μεταξύ των υποψηφίων και που δεν έχουν δει, ποτέ, το «φως» της δημοσιότητας. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία να το κάνουμε. Με το ίδιο πάθος για ενήμερωση που είχαμε εκείνη την εποχή: Τότε που παίρναμε - στα παλαιά γραφεία του ΑΣΕΠ, στην οδό Αμερικής - χέρι με χέρι την πρώτη προκήρυξη που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή για να την δημοσιεύσουμε στην εφημερίδα μας.                                                                                                                                                

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram