Νότιο Σουδάν: Ένοπλος επιχείρησε αεροπειρατεία σε μικρό αεροσκάφος

Χάος επικράτησε σε μικρό αεροσκάφος ευαγγελικής χριστιανικής οργάνωσης στο Νότιο Σουδάν, όταν ένας ένοπλος άνδρας φέρεται να απαίτησε από τον πιλότο να κατευθύνει την πτήση προς το Τσαντ. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα με την κατηγορία της αεροπειρατείας, αφού το αεροπλάνο προσγειώθηκε για αναγκαστικό ανεφοδιασμό.
Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.
Το συμβάν σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν ο ένοπλος ανέλαβε τον έλεγχο ενός Cessna Grand Caravan που ανήκει στη Samaritan’s Purse. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Τζούμπα, μεταφέροντας ιατρικά εφόδια προς την απομακρυσμένη κομητεία Maiwut, όπου η οργάνωση δραστηριοποιείται. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είχε επιβιβαστεί κρυφά και κρυβόταν στο πίσω μέρος της καμπίνας πριν την αναχώρηση.
Μετά από αρκετές ώρες πτήσης, ο πιλότος ενημέρωσε τον άνδρα ότι τα καύσιμα δεν επαρκούσαν· έτσι, προσγείωσε το αεροσκάφος στην πόλη Wau, όπου ο ένοπλος συνελήφθη από τις αρχές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Western Bahr el Ghazal, Santino Udol Mayen.
Ο συλληφθείς έχει ταυτοποιηθεί ως Yasir Mohammed Yusuf, κάτοικος της αμφισβητούμενης διοικητικής περιοχής Abyei, που αποτελεί αντικείμενο διένεξης μεταξύ Νότιου Σουδάν και Σουδάν. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, όπως και ο λόγος που επιδίωξε να κατευθυνθεί προς το Τσαντ — μια χώρα της Κεντρικής Αφρικής που, αν και βρίσκεται στην ίδια γεωγραφική ζώνη, δεν συνορεύει με το Νότιο Σουδάν.
- 18 λεπτά πριν Φωτιά τώρα στην Φιλοθέη Αττικής
- 21 λεπτά πριν Προσλήψεις σε Δήμους: Πήραν υπογραφή 237 νέες θέσεις – Δείτε που
- 28 λεπτά πριν Ιός Δυτικού Νείλου: Τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ακολουθούμε


















