Νοσοκομεία: Αυτές είναι οι ειδικότητες που παίρνουν μόρια από οποιαδήποτε ένσημα
Ευνοϊκά δεδομένα για υποψηφίους που έχουν ένσημα από οποιαδήποτε δουλειά – δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα – διαμορφώνονται για την προκήρυξη των 553 μόνιμων στα νοσοκομεία όλης της χώρας.
Πρόκειται για ειδικότητες με τα ελάχιστα δυνατά προσόντα, όπου οποιαδήποτε εμπειρία αποδίδει 7 μόρια ανά μήνα εργασίας.
Οι ειδικότητες που μοριοδοτείται οποιαδήποτε εμπειρία είναι:
- ΥΕ Βοηθών Θαλάμου
- ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών
- ΥΕ Τραυματιοφορέων
- ΥΕ Επιμελητών
- ΥΕ Κλητήρων
- ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων
- ΥΕ Τραπεζοκόμων
- ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας (εσωτερικών χώρων)
- ΥΕ Μεταφορών
Αυτές οι 9 ειδικότητες εμπεριέχονται στη νέα προκήρυξη μόνιμων θέσεων που θα εκδώσει πολύ σύντομα το ΑΣΕΠ. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά υποψηφίους πανεπιστημιακής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Μοριοδότηση εμπειρίας για υποψηφίους ΥΕ
Για υποψηφίους υποχρεωτικής εκπαίδευσης δίνονται 7 μόρια ανά μήνα, έως 84 μήνες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το μέγιστο των μορίων που μπορεί να χορηγηθεί από την προϋπηρεσία είναι 588 μόρια. Αυτά τα μόρια είναι πιθανό να κάνουν τη διαφορά μεταξύ των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη προκήρυξη.
Σημειώνεται ότι γίνεται δεκτή οποιαδήποτε προϋπηρεσία, όπου και αν αποκτήθηκε – στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Στην πραγματικότητα, μοριοδοτούνται τα ένσημα.
Τι πρέπει να κάνουν τώρα οι υποψήφιοι
Ο χρόνος για την έκδοση της προκήρυξης μετρά πλέον αντίστροφα. Το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι – και να το κάνουν τώρα – είναι να δημιουργήσουν ή να επικαιροποιήσουν το μητρώο τους στο ΑΣΕΠ για το έτος 2025.
- 9 λεπτά πριν ΕΦΚΑ: Κάτω από τα 1.000 ευρώ οι περισσότερες νέες συντάξεις – Μεγάλη η απόσταση από το Δημόσιο
- 17 λεπτά πριν ΕΟΠΥΥ: Τι είναι ο κωδικός OTP που θα χρειάζεστε για εξετάσεις από το 2027
- 1 ώρα πριν Υπουργείο Πολιτισμού: 422 προσλήψεις σε 60 περιοχές της χώρας – Δείτε όλες τις ειδικότητες









