North Evia Pass: Πάνω από 81 χιλιάδες αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη δράση North Evia Pass 2025 ολοκληρώθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για το διάστημα 24–29 Οκτωβρίου 2025.
Δικαιούχοι ήταν ενήλικα φυσικά πρόσωπα, φορολογούμενοι κάτοικοι Ελλάδας που δεν έχουν κύρια κατοικία στην Εύβοια, χωρίς κανέναν εισοδηματικό περιορισμό. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα επέτρεψε την εύκολη ταυτοποίηση μέσω Taxisnet, διευκολύνοντας σημαντικά τη διαδικασία.
Συνολικά υποβλήθηκαν 81.651 αιτήσεις, με την κατανομή ανά δήμο να εμφανίζει σχεδόν ισοδύναμη συμμετοχή: Δήμος Ιστιαίας–Αιδηψού 51%, Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας 49%.
Στατιστικά στοιχεία των αιτήσεων
Η δράση North Evia Pass 2025 συγκέντρωσε συνολικά 85.804 αιτήσεις, από τις οποίες 81.651 οριστικοποιήθηκαν. Όπως επισημαίνεται, η διαδικασία αποδείχθηκε πλήρως κατανοητή και εύχρηστη για τους πολίτες.
Οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δύο διακριτές φάσεις:
- Φάση 1: Νοέμβριος 2025
- Φάση 2: Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2026
Η πλειονότητα των αιτήσεων κατευθύνθηκε προς τη Φάση 2, με τους περισσότερους αιτούντες να ολοκληρώνουν την αίτηση απευθείας μέσω της πλατφόρμας. Η ΕΔΥΤΕ Α.Ε. φρόντισε να ενημερώσει ηλεκτρονικά όσους είχαν εκκρεμότητες, ώστε όλες οι αιτήσεις να υποβληθούν οριστικά εντός προθεσμίας.
Η οικονομική ενίσχυση ορίζεται στα 150 ευρώ τόσο για όσους επέλεξαν προορισμό τον Δήμο Ιστιαίας–Αιδηψού, όσο και για όσους επέλεξαν τον Δήμο Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας.
Κλήρωση και ανακοίνωση αποτελεσμάτων
Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση από τον Φορέα Υλοποίησης, από την οποία προέκυψαν 5.566 τελικοί δικαιούχοι:
- Δήμος Ιστιαίας–Αιδηψού: 2.783 δικαιούχοι άυλης ψηφιακής κάρτας των 150€
- 1.392 δικαιούχοι στη Φάση 1
- 1.391 δικαιούχοι στη Φάση 2
- Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας: 2.783 δικαιούχοι άυλης ψηφιακής κάρτας των 150€
- 1.392 στη Φάση 1
- 1.391 στη Φάση 2
Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στις 31 Οκτωβρίου και οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό.
Οι άυλες ψηφιακές κάρτες της Φάσης 1 (Νοέμβριος 2025) εκδόθηκαν στις 6 Νοεμβρίου 2025, με ενημέρωση των δικαιούχων μέσω email και SMS. Η έκδοση των καρτών για τη Φάση 2 (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2026) θα γίνει λίγο πριν από την έναρξη της αντίστοιχης περιόδου.
- 7 λεπτά πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»
- 15 λεπτά πριν Μαζωνάκης: Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του – Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη
- 16 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Δείτε τα θέματα που έπεσαν σήμερα (4/6) σε ΑΟΘ, Δίκτυα Υπολογιστών, Ανατομία και Βιολογική Γεωργία

















