Νικόλας Θεοδώρου: Ιστορική νίκη Έλληνα γκραν μετρ απέναντι στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή
Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος, Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο λόγος για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου από το Ρέθυμνο, ο οποίος επικράτησε στο Ουζμπεκιστάν του 19χρονου Gukesh Dommaraju, κατά τη διάρκεια του κορυφαίου τουρνουά FIDE Grand Swiss.
Ο Νικόλας Θεοδώρου ξεκίνησε από τον Σκακιστικό Όμιλο Ρεθύμνου, κατέκτησε τον τίτλο του γκραν μετρ το 2021 και σήμερα αγωνίζεται ως πρώτη σκακιέρα της Εθνικής Ομάδας. Έχει σημειώσει ήδη σπουδαίες νίκες απέναντι σε παίκτες όπως οι Caruana, Aronian, Erigaisi και Radjabov.
Με αφορμή τη νέα επιτυχία, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης δήλωσε:
«Είμαστε περήφανοι για τον Ρεθεμνιώτη πρωταθλητή. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για όλους τους νέους που αγαπούν το κορυφαίο πνευματικό άθλημα».
Αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Προβιάς τόνισε:
«Ο Νικόλας Θεοδώρου, με το ταλέντο του και προφανώς με τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, το ήθος και τη μαχητικότητά του, τιμά το Ρέθυμνο και τη χώρα μας διεθνώς».
- Μόλις τώρα Πανελλήνιες 2026: Στα Ιταλικά εξετάζονται σήμερα (24/6) οι υποψήφιοι – Πότε βγαίνουν οι βαθμολογίες
- 12 λεπτά πριν Βαρέα και Ανθυγιεινά σε ΕΣΥ και ΕΚΑΒ: Στη Βουλή το νομοσχέδιο – Τι αλλάζει σε μισθούς και συντάξεις
- 19 λεπτά πριν Βοτανικός: Αναζωπύρωση σε εργοστάσιο πλαστικών – Κλειστή η οδός Ορφέως



















