Νέος κανόνας της Southwest Airlines προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

Νέος κανόνας της Southwest Airlines προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Southwest Airlines βρίσκεται στο επίκεντρο έντονων αντιδράσεων, ύστερα από την ανακοίνωση νέας πολιτικής που αφορά plus size επιβάτες.

Από τις 27 Ιανουαρίου 2026, η εταιρεία θα εγκαταλείψει το μέχρι τώρα σύστημα ελεύθερης επιλογής θέσεων και θα εφαρμόσει καθορισμένες θέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι επιβάτες που δυσκολεύονται να χωρέσουν σε μία μόνο θέση θα πρέπει να αγοράζουν επιπλέον θέση εκ των προτέρων.

Μέχρι σήμερα, η Southwest παρείχε δύο επιλογές: είτε προαγορά με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων, είτε δωρεάν δεύτερη θέση στο αεροδρόμιο. Με τον νέο κανονισμό, αυτό παύει να ισχύει.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:
«Για να διασφαλίσουμε χώρο, ενημερώνουμε τους πελάτες που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν την πολιτική επιπλέον θέσης ότι θα πρέπει να την αγοράσουν κατά την κράτηση».

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι τα χρήματα μπορεί να επιστραφούν μόνο εφόσον:

  • η πτήση δεν είναι πλήρως κρατημένη,
  • η αγορά και των δύο θέσεων έγινε στην ίδια κράτηση,
  • και το αίτημα υποβληθεί εντός 90 ημερών.

Εάν κάποιος επιβάτης δεν αγοράσει εγκαίρως επιπλέον θέση, θα πρέπει να την εξασφαλίσει στο αεροδρόμιο, πιθανότατα με διαφορετικό κόστος. Σε περίπτωση που η πτήση είναι πλήρης, ο επιβάτης θα μεταφερθεί σε άλλη πτήση.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει οργή σε οργανώσεις υπέρ της αποδοχής του σώματος. Η Tigress Osborn, εκτελεστική διευθύντρια του National Association to Advance Fat Acceptance, δήλωσε στην Washington Post: «Κάποια άτομα δεν θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να ταξιδεύουν αεροπορικώς».

Παράλληλα, ο Jason Vaughn, ταξιδιωτικός πράκτορας και ιδρυτής του ιστότοπου Fat Travel Tested, σχολίασε: «Νομίζω ότι θα κάνει την εμπειρία πτήσης χειρότερη για όλους».

Από την πλευρά της, η Southwest ανέφερε στο UNILAD:
«Ενημερώνουμε τις πολιτικές μας, καθώς προετοιμάζουμε την επιχείρησή μας, τους υπαλλήλους και τους πελάτες μας για τις θέσεις που τους έχουν ανατεθεί στις 27 Ιανουαρίου 2026».

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review
Arrow Ροή Ειδήσεων

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr