Νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Τη θέση του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος εξελέγη την Τετάρτη, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται διά βοής.
Η υποψηφιότητα του κ. Κυρανάκη ήταν η μοναδική και αποτέλεσε προσωπική εισήγηση του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το μήνυμα Μητσοτάκη και η αναφορά στις εκλογές του 2027
Κατά την τοποθέτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε πολλαπλά πολιτικά μηνύματα, κάνοντας παράλληλα έμμεση αλλά σαφή αναφορά στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά.
Όπως υπογράμμισε, η Νέα Δημοκρατία «δεν χάνει ποτέ ούτε την ψυχή της ούτε τον βηματισμό της», ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της έναν σαφή πολιτικό ορίζοντα έως τις εκλογές του 2027.
Απευθυνόμενος προσωπικά στον νέο γραμματέα του κόμματος, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Κωνσταντίνε, σου ζητώ να πατήσεις γκάζι για τη νίκη».
«Πατριωτισμός με πράξεις και όχι με συνθήματα»
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη, όπως είπε, σε ένα «μέτωπο συλλογικής προόδου και προκοπής», με πατριωτικό και λαϊκό πρόσημο που αποδεικνύεται «με πράξεις και όχι με συνθήματα».
Παράλληλα, τόνισε ότι η διεθνής αναγνώριση των εθνικών δικαίων της χώρας και η ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας αποτελούν απάντηση προς όσους –όπως σημείωσε– αμφισβητούν «τον πατριωτισμό της ευθύνης».
Χρησιμοποιώντας αιχμηρή φρασεολογία, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν εκείνοι «που πνίγονται μόνοι τους στα ήρεμα νερά, ξεχνώντας ότι εμείς τα κρατάμε πάντα ελεύθερα και γαλανά».
Επίθεση στην αντιπολίτευση
Στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε και η αντιπολίτευση, την οποία χαρακτήρισε «μια τοξική και κωμικοτραγική Βαβέλ με μίσος για την κυβέρνηση».
Όπως είπε, «ο θίασος αυτός δεν έχει στόχο να κυβερνήσει, αλλά να εξαντλήσει την Ελλάδα», προσθέτοντας πως «η οργή διαδίδεται πιο γρήγορα από την ελπίδα».
Κλείνοντας, σημείωσε ότι απέναντι στη «φθηνή προπαγάνδα, την τοξικότητα και την ύπουλη σπερμολογία» η κυβερνητική παράταξη έχει χρέος να αντισταθεί, υπογραμμίζοντας: «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη».
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
- Μόλις τώρα Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας: Νέα αποζημίωση – Πότε και με ποιους όρους θα καταβάλλεται
- 17 λεπτά πριν Νέες τιμές σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία – Τι αλλάζει σε Ακρόπολη και Σούνιο
- 24 λεπτά πριν Ωρωπός: 32χρονος συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου του – Τα βίντεο στο διαδίκτυο και οι καταγγελίες



















