Νέος ενιαίος σιδηροδρομικός φορέας στην Ελλάδα

Μετά τη συγχώνευση των ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και του τομέα τροχαίου υλικού της ΓΑΙΑΟΣΕ, σύμφωνα με τους νόμους 5167/2024 και 5220/2025, ιδρύθηκε ο νέος ενιαίος σιδηροδρομικός φορέας με την επωνυμία «Σιδηρόδρομοι Ελλάδος Μονοπρόσωπη Α.Ε.».
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, «στόχος του νέου φορέα είναι η συνολική αναβάθμιση της σιδηροδρομικής ασφάλειας, η ενίσχυση της εποπτείας του δικτύου και η αξιολόγηση του προσωπικού, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας και διακυβέρνησης».
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
- Γιώργος Ιωάννου – Πρόεδρος: Καθηγητής Διοίκησης Παραγωγής και Υπηρεσιών στο ΟΠΑ, με εμπειρία στη διοίκηση οργανισμών και αγορών ενέργειας. Από το 2024 είναι Πρόεδρος του ΟΣΕ, προωθώντας τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού.
- Χρήστος Παληός – Διευθύνων Σύμβουλος: Πολιτικός Μηχανικός, κάτοχος MBA. Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, με εξειδίκευση σε έργα υποδομών και διαδικασίες Δημόσιας Διοίκησης.
- Χρύσα (Κρίστη) Αγαπητού – Αντιπρόεδρος: Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιώς με ειδίκευση στη διαχείριση κρίσεων και την επιχειρησιακή στρατηγική. Εμπειρία σε επιχειρηματικότητα, τοπική αυτοδιοίκηση και ψηφιακό μετασχηματισμό.
- Ευάγγελος Χριστογιάννης – Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος: Πολιτικός Μηχανικός, διδάκτορας στην οικονομική αποδοτικότητα σιδηροδρομικών διαδρόμων. Διαθέτει 20ετή εμπειρία στον ΟΣΕ σε έργα υποδομής και συντήρησης.
- Αθανάσιος Στάβερης – Μέλος ΔΣ: Ιδρυτής της Tools of Tech στον τομέα κυβερνοασφάλειας και Τεχνητής Νοημοσύνης. Πρώην Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με διεθνή εμπειρία σε έργα δημόσιας ασφάλειας.
- Κατερίνα Δεμερούτη – Μέλος ΔΣ: Γενική Διευθύντρια Εταιρικής Υποστήριξης στη ΣΤΑΣΥ. Διαθέτει εμπειρία στη στρατηγική επικοινωνία, στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και στον μετασχηματισμό δημόσιων συγκοινωνιών.
- Μάριος Μπόμπουλος – Μέλος ΔΣ: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με διεθνή εμπειρία στη Βρετανία και στην Ελλάδα σε έργα σιδηροδρόμων και ενέργειας. Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της PPC Inspectra (Όμιλος ΔΕΗ).
- 4 λεπτά πριν Προκήρυξη ΕΑΒ 2026: Αιτήσεις έως 7 Ιουνίου για 268 προσλήψεις – Δείτε όλες τις ειδικότητες
- 26 λεπτά πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»
- 35 λεπτά πριν Μαζωνάκης: Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του – Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη















