Νέο περιστατικό διάσωσης μεταναστών στη Γαύδο: 25 άνδρες εντοπίστηκαν σε λέμβο
Νέο περιστατικό διάσωσης μεταναστών σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (20/8) στη Γαύδο, υπό τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 25 άνδρες σε λέμβο, οι οποίοι δήλωσαν ότι κατάγονται από το Σουδάν.
Οι μετανάστες βρέθηκαν κοντά στην παραλία Τρυπητής και με τη συνδρομή σκάφους της FRONTEX μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων, ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία μετακίνησής τους προς τα Χανιά.
Το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθούν με λεωφορείο της Αστυνομίας στο εκθεσιακό κέντρο της Αγιάς, όπου ήδη φιλοξενούνται περισσότεροι από 200 μετανάστες από προηγούμενα περιστατικά.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, το συγκεκριμένο αποτελεί το 122ο περιστατικό διάσωσης που καταγράφουν οι λιμενικές αρχές της περιοχής από την αρχή του έτους, γεγονός που αναδεικνύει την ένταση των μεταναστευτικών ροών στο Νότιο Αιγαίο.
- 1 λεπτό πριν Ρέθυμνο: 13χρονος κατήγγειλε 45χρονο για σεξουαλική παρενόχληση
- 32 λεπτά πριν Ροδόπη: Χρόνια θύμα ενδοοικογενειακής βίας η 44χρονη – Σήμερα θα κατέθετε αίτηση διαζυγίου
- 40 λεπτά πριν Νεπάλ – Θιβέτ: Τουλάχιστον 165 νεκροί και πάνω από 1.000 αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες









