Στη σύλληψη ενός 14χρονου μαθητή από το 1ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς στην κατοχή του εντοπίστηκαν ένα μαχαίρι μήκους 29 εκατοστών και ένας σουγιάς τύπου «πεταλούδα».
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (27/3), όταν δύο συμμαθητές του αντιλήφθηκαν τα αιχμηρά αντικείμενα μέσα στην τσάντα του και ενημέρωσαν άμεσα καθηγητή του σχολείου. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία.
Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σχολείο πραγματοποίησαν έλεγχο στον ανήλικο και προχώρησαν στη σύλληψή του. Ο 14χρονος οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.
Παράλληλα, κατηγορίες για παραμέληση ανηλίκου αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι γονείς του.
Η Μαρία Τριγώνη σπούδασε Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες Radar.gr, ενώ έχει αρθρογραφήσει σε πολιτιστικά και ταξιδιωτικά sites ExploringGreece.tv, Artviews.gr. Στο workenter.gr ασχολείται με το ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ καλύπτει και τη θεματολογία της κοινωνικής πολιτικής.