Νέο «χαράτσι» στις αναχωρήσεις ανεβάζει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων
Νέο «χαράτσι» θα κληθούν να καταβάλλουν οι επιβάτες που ταξιδεύουν από τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τα οποία διαχειρίζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Αυτό προκύπτει από το άρθρο 25 του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με το άρθρο, η ΥΠΑ θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλει «τέλη επιβατών» και «τέλη ασφάλειας αερολιμένων» σε κάθε αναχωρούντα επιβάτη, ενώ στο μέλλον το ίδιο δικαίωμα θα έχει και ο ιδιώτης ανάδοχος των αεροδρομίων.
Το ύψος των τελών θα καθορίζεται με υπουργικές αποφάσεις και τα έσοδα θα κατατίθενται σε ειδικούς λογαριασμούς για τη χρηματοδότηση έργων, εξοπλισμού και λειτουργικών δαπανών των αερολιμένων.
Τα έσοδα από τα «τέλη ασφάλειας» θα διατίθενται αποκλειστικά για υπηρεσίες φύλαξης και ασφάλειας.
Σήμερα, το τέλος επιβατών για αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια της ΥΠΑ ανέρχεται σε 3 ευρώ. Η εφαρμογή των νέων τελών αναμένεται να αυξήσει το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν πιο ελκυστικά τα 22 κρατικά αεροδρόμια, τα οποία σχεδιάζεται να παραχωρηθούν σε ιδιώτες.
- 1 λεπτό πριν Ήμουν κι εγώ εκεί
- 1 λεπτό πριν ΑΣΕΠ: Αιτήσεις έως τη Δευτέρα (10/8) για 1.746 νέες προσλήψεις
- 16 λεπτά πριν Δυτική Αττική: Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα – Μάχη σε ΒΙΠΕ Μεγάρων, Ψάθα, Λούμπα και Άγιο Νεκτάριο







