Νέες προσλήψεις για αναπληρωτές καθηγητές

Eλάχιστες εκπαιδευτικές ανάγκες διαπιστώνει η υφυπουργός Παιδείας
Ο Νοέμβριος βρίσκει τα σχολεία χωρίς κάλυψη βασικών δομών εκπαίδευσης

Με νέες προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών θα επιχειρήσει να καλύψει τα κενά που παρατηρούνται σε πολλά σχολεία της χώρας  η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σε πρόσφατη δήλωση της στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, επιβεβαίωσε ότι θα "υπάρξει  και άλλη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, όπου οι ελάχιστες εκπαιδευτικές ανάγκες που υπάρχουν ανά την επικράτεια και να καλυφθούν και αυτές".  

Σε αντιδιαστολή ωστόσο με τις εκτιμήσεις της υφυπουργού για "ελάχιστες εκπαιδευτικές ανάγκες" έρχονται οι διαπιστώσεις εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι τα κενά είναι πολύ μεγάλα.

Μόνο στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Ανατολικής Αττικής, στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία υπάρχουν 130 κενά (!) και ο Νοέμβριος βρίσκει τα σχολεία χωρίς κάλυψη βασικών δομών εκπαίδευσης!

Αναλυτικά:

  • 25 κενά σε τμήματα ένταξης σε Δημοτικά στην Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ
  • 22 κενά σε τμήματα ένταξης σε Δημοτικά στην Β΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ
  • 2 κενά σε τμήματα ένταξης σε Νηπιαγωγεία στην Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ
  • 1 κενό σε τμήμα ένταξης σε Νηπιαγωγεία στην Β΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ
  • 1 κενό σε ειδικό Νηπιαγωγείο στην Α΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ
  • 30 κενά σε βοηθ. προσωπικό/λογοθεραπευτές/ψυχολόγους/εργοθεραπευτές/σχ.νοσηλευτές /κοιν. Λειτουργούς

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας, για την Γ' Φάση προλήψεων είχε πάρει έγκριση πιστώσεων για την πρόσληψη 2.708 αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ωστόσο όταν το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας προχώρησε στην αναζήτηση διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι εκπαιδευτικοί.

Η έλλειψη υποψηφίων εκπαιδευτικών αφορούσε παραμεθόριες περιοχές και νησιωτικές περιοχές και ειδικότητες κυρίως Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Οι κακές συνθήκες εργασίας, οι χαμηλοί μισθοί και η αδυναμία εύρεσης στέγης ειδικά στις τουριστικές περιοχές, προκαλούν καθημερινά παραιτήσεις, παρότι οι καθηγητές αντιμετωπίζουν ποινές αποκλεισμού για τα επόμενα 2 έτη.

Να σημειωθεί ότι, αναρτήθηκαν συνολικά 201 ανακλήσεις προσλήψεων αναπληρωτών (που δεν ανέλαβαν υπηρεσία), ενώ το προηγούμενο διάστημα έχουν ανακοινωθεί συνολικά πάνω από 600 παραιτήσεις για τον ίδιο λόγο...

Γι' αυτό το λόγο το υπουργείο στην Γ' φάση ανακοίνωσε 2.253 προσλήψεις εκπαιδευτικών και όχι 2.708, όπως προέβλεπε η αρχική έγκριση πιστώσεων.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram