Νέα Τούμπα: Πως η διαμάχη ΠΑΕ – Ερασιτέχνη σκιάζει το όραμα του ΠΑΟΚ

Νέα Τούμπα: Πως η διαμάχη ΠΑΕ – Ερασιτέχνη σκιάζει το όραμα του ΠΑΟΚ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η υπόθεση της Νέας Τούμπας έχει εξελιχθεί σε ανοιχτή διαφωνία ανάμεσα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ερασιτέχνη (ΑΣ), μετατρέποντας ένα έργο ιστορικής σημασίας σε σημείο εσωτερικής έντασης.

Αντί οι φίλοι του συλλόγου να ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων του ΠΑΟΚ, παρακολουθούν μια αντιπαράθεση με διαφορετικές θέσεις και επιχειρήματα.

Η ένταση αυξήθηκε μετά τη συνέντευξη Τύπου του ΑΣ στις 11 Αυγούστου, όπου ο πρόεδρος Άλκης Ησαϊάδης ανέφερε ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει προτεραιότητα στην κατασκευή του νέου γηπέδου, με την προϋπόθεση ύπαρξης εγγυήσεων.

Ο ΑΣ γνωστοποίησε την επαφή με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη, έπειτα από μεσολάβηση ιστορικών στελεχών, ο οποίος εξέφρασε ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσει το έργο με ίδια κεφάλαια. Τονίστηκε ότι δεν έχει υπογραφεί δεσμευτικό συμβόλαιο, αλλά μόνο δήλωση προθέσεων.

Η νομική σύμβουλος του ΑΣ, Βίκυ Γιαννακοπούλου, υποστήριξε ότι δεν θα δοθεί «λευκή επιταγή» στην ΠΑΕ και ότι το προτεινόμενο προσύμφωνο δεν περιέχει σαφή χρονοδιαγράμματα, ρήτρες και μηχανισμούς αποχώρησης.

Σύμφωνα με τον ΑΣ, στόχος είναι μια συμφωνία μέσω διαπραγμάτευσης με τον Σαββίδη, ώστε να εξασφαλιστούν θεσμικά οι όροι του έργου.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, λίγες ώρες αργότερα, εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τη συνέντευξη του ΑΣ «παράσταση» και εκφράζοντας την άποψη ότι η σημερινή διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν επιθυμεί το νέο γήπεδο από τον Σαββίδη.

Επισήμανε ότι έχει διαθέσει στον ΑΣ πάνω από 20 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια και ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ του ΑΣ.

Η διαφωνία έχει αποκτήσει έντονη διάσταση, με εκατέρωθεν αναφορές σε πιέσεις και διαρροές. Και οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι στηρίζουν την κατασκευή της Νέας Τούμπας, αλλά διαφωνούν στον τρόπο υλοποίησης, στους όρους και στις εγγυήσεις.

Ο ΑΣ θέλει θεσμική διασφάλιση πριν παραχωρήσει δικαιώματα, ενώ η ΠΑΕ θεωρεί ότι η καθυστέρηση μπορεί να υπονομεύσει το έργο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα κλίμα αβεβαιότητας, χωρίς σαφή ένδειξη άμεσης λύσης. Σε μια χρονιά-ορόσημο για τον σύλλογο, το μέλλον της Νέας Τούμπας παραμένει ανοιχτό, με το ερώτημα να επικεντρώνεται στο αν και από ποιον θα κατασκευαστεί.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review
Arrow Ροή Ειδήσεων

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr