Νέα στοιχεία για τις ταυτοποιήσεις από τα ντοκουμέντα της Καισαριανής

Νέα στοιχεία για τις ταυτοποιήσεις από τα ντοκουμέντα της Καισαριανής
Τις τελευταίες ώρες γίνονται οι πρώτες προσπάθειες ταυτοποίησης προσώπων που εμφανίζονται στις εικόνες

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών που φέρονται να απεικονίζουν την εκτέλεση των 200 αντιστασιακών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για την ιστορική αυτή τραγωδία.

Τις τελευταίες ώρες γίνονται οι πρώτες προσπάθειες ταυτοποίησης προσώπων που εμφανίζονται στις εικόνες (δείτε εδώ: Καισαριανή 1944: Οι πρώτοι εκτελεσμένοι που αναγνωρίστηκαν)

Μεταξύ όσων πιθανολογείται ότι αναγνωρίστηκαν είναι ο Βασίλης Παπαδήμας και ο Ηλίας Ρίζος, ενώ αναφέρονται επίσης τα ονόματα του Δημήτρη Παπαδόπουλου και του Θρασύβουλου Καλαφατάκη. Πρόκειται για ανθρώπους με αντιστασιακή δράση, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από τις δυνάμεις Κατοχής, κρατήθηκαν σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης και τελικά εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Οι πιθανές ταυτοποιήσεις ενισχύουν τη σημασία των φωτογραφιών ως ιστορικού τεκμηρίου για μία από τις πιο σκοτεινές στιγμές της Κατοχής.

Ο Θρασύβουλος Καλαφατάκης (Πηγή φωτογραφίας: 902.gr)
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (Πηγή φωτογραφίας: 902.gr)
Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr