Νέα πρόστιμα για ρευματοκλοπή- Πίνακας

Σε ισχύ τέθηκε, μετά τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ, η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), η οποία καθορίζει εκ νέου τα πρόστιμα για ρευματοκλοπή ανά κατηγορία κατανάλωσης.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, οι οικιακοί καταναλωτές που εντοπίζονται να έχουν προβεί σε ρευματοκλοπή θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 49,45 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Προσαύξηση στα τιμολόγια
Η προσαύξηση παραμένει ίδια σε ποσοστό, φτάνοντας το 100% του κόστους προμήθειας (τιμή ρεύματος και ρυθμιζόμενες χρεώσεις) για όλες τις κατηγορίες, με εξαίρεση τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια (ΚΟΤ), όπου το ποσοστό μειώνεται στο 50%.
Επανυπολογισμός των προστίμων
Η ΡΑΑΕΥ επανυπολογίζει τα πρόστιμα σε τακτά χρονικά διαστήματα, λαμβάνοντας υπόψη τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας του τελευταίου εξαμήνου, ώστε να αντικατοπτρίζονται οι πραγματικές τιμές της αγοράς.
Κόστος για τον ΔΕΔΔΗΕ
Η Αρχή γνωστοποίησε επίσης το διαχειριστικό κόστος που συνεπάγεται η ρευματοκλοπή για τον ΔΕΔΔΗΕ:
- Για μονοφασική παροχή Χαμηλής Τάσης, το κόστος ανέρχεται σε 294 ευρώ χωρίς αντικατάσταση μετρητή, ενώ φτάνει τα 407 ευρώ με αντικατάσταση.
- Στη Μέση Τάση, το κόστος εκτοξεύεται στα 365 ευρώ και τα 662 ευρώ αντίστοιχα.
Με αυτόν τον τρόπο, η ΡΑΑΕΥ επιδιώκει να ενισχύσει την αποτροπή των φαινομένων ρευματοκλοπής και να περιορίσει τις απώλειες για το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.
- 2 λεπτά πριν Ζεφύρι: Σε κρίσιμη κατάσταση η 3χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
- 9 λεπτά πριν Ακαθάριστα οικόπεδα 2026: Λήγει στις 15 Ιουνίου η προθεσμία – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 2.000 ευρώ
- 12 λεπτά πριν Νέα Γραμμή 5 στο Μετρό της Αθήνας: Πότε ξεκινά και ποιες περιοχές θα εξυπηρετεί

















