Νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Δικηγόρος και πρώην παρουσιάστρια του Fox News
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως νέα πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι 55 χρονών πρώην παρουσιάστρια του Fox News και πρώην αρραβωνιαστικιά του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ.
Η Γκίλφοϊλ, είναι επίσης δικηγόρος, ενώ υπηρέτησε ως εισαγγελέας στην Καλιφόρνια στις αρχές της καριέρας της, πριν στραφεί στην τηλεόραση.
Προεκλογικά ταξίδεψε σε όλη την Αμερική προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την εκστρατεία του εκλεγμένου προέδρου.
Η ανακοίνωση Τραμπ
«Σήμερα, με μεγάλη χαρά ανακοινώνω τον διορισμό της Kimberly Guilfoyle ως Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα. Για πολλά χρόνια, η Kimberly είναι στενή φίλη και σύμμαχος. Η εκτεταμένη εμπειρία και η ηγεσία της στο δίκαιο, τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, μαζί με την οξεία διάνοιά της, την καθιστούν εξαιρετικά προσόντα για να εκπροσωπεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και να προστατεύει τα συμφέροντά τους στο εξωτερικό. Η Kimberly είναι απόλυτα κατάλληλη για την ενίσχυση ισχυρών διμερών σχέσεων με την Ελλάδα, προωθώντας τα συμφέροντά μας σε θέματα που κυμαίνονται από την αμυντική συνεργασία έως την εμπορική και οικονομική καινοτομία. Συγχαρητήρια Kimberly!», έγραψε στο Truth Social Post ο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας τον διορισμό της.
Ο διορισμός της απαιτεί επιβεβαίωση από τη Γερουσία των ΗΠΑ, κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας που θα γίνει στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων.
Η πρώτη αντίδραση της Γκίλφοϊλ
Μετά την επίσημη ανακοίνωση από τον Ντόναλντ Τραμπ, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Με μεγάλη μου τιμή αποδέχομαι την επιλογή του Προέδρου Τραμπ για να υπηρετήσω ως η επόμενη Πρέσβης στην Ελλάδα και ανυπομονώ να κερδίσω την υποστήριξη της Γερουσίας των ΗΠΑ. Η ιστορική νίκη του Προέδρου Τραμπ φέρνει ελπίδα και αισιοδοξία στον αμερικανικό λαό και στους συμμάχους που αγαπούν την ελευθερία σε όλο τον κόσμο. Οι δημοκρατικές αξίες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ήταν αυτές που βοήθησαν στη διαμόρφωση της ίδρυσης της Αμερικής. Και τώρα, έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε αυτή την ιστορία φέρνοντας καλύτερες μέρες εδώ στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Ως Πρέσβειρα, ανυπομονώ να υλοποιήσω την ατζέντα του Τραμπ, να υποστηρίξω τους Έλληνες συμμάχους μας και να εγκαινιάσω μια νέα εποχή ειρήνης και ευημερίας».