Νέα πληρωμή για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5

Πότε ανοίγει το myBusinessSupport για νέες αιτήσεις
Σήμερα Παρασκευή θα γίνει η νέα πληρωμή για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 στους δικαιούχους από το υπουργείο Οικονομικών.

Σήμερα Παρασκευή θα γίνει η νέα πληρωμή για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 στους δικαιούχους από το υπουργείο Οικονομικών.

Σχετικά με την ΚΥΑ που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, θα καθορίζεται ότι, ειδικά οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που πλήττονταν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 (λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο), είναι επιλέξιμες στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθάριστων εσόδων τους.

Ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ

Ειδικά για τις παραπάνω επιχειρήσεις που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 19 Ιανουαρίου 2021, η πλατφόρμα “myBusinessSupport”, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας περιόδου που λήγει στις 2 Φεβρουαρίου 2021, θα ανοίξει και πάλι για την αποδοχή από μέρους των ανωτέρω επιχειρήσεων των ποσών ενίσχυσης, με καταληκτική ημερομηνία τις 8 Φεβρουαρίου 2021.

Επίσης με την ίδια απόφαση, θα δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5, όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 19 Ιανουαρίου 2021 στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα myBusinessSupport, αλλά δε συμπλήρωσαν μέχρι τότε τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Διαβάστε επίσης:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram