Νέα μέτρα: Αδειάζει ο δημοσιονομικός χώρος και το «καλάθι» της ΔΕΘ

«Πονοκέφαλος» για κυβέρνηση και ΥΠΟΙΚ η στήριξη στην ενέργεια
«Πονοκέφαλο» προκαλεί στην κυβέρνηση η στήριξη για την ενεργεία καθώς ο υπουργός Οικονομικών μέσω δηλώσεών του επιχείρησε να «μαζέψει» τις διαρροές για το ύψος του πακέτου μέτρων στήριξης που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στην κυβέρνηση η στήριξη για την ενεργεία καθώς ο υπουργός Οικονομικών μέσω δηλώσεών του επιχείρησε να «μαζέψει» τις διαρροές για το ύψος του πακέτου μέτρων στήριξης που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι όσο περισσότερος δημοσιονομικός χώρος απορροφάτε για τη στήριξη για την ενεργεία, τόσο στερούνται πόροι για άλλα μέτρα στήριξης, ενώ μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ, επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο πακέτο της ΔΕΘ τόνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές του επόμενου μήνα και συνεκτιμηθούν τα δεδομένα που υπάρχουν στην οικονομία και σημείωσε ότι το θέμα έχει συζητηθεί με τον Πρωθυπουργό.

Ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι η στήριξη της κοινωνίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, θα συνεχιστεί για όσο καιρό χρειαστεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές στην ενέργεια.

Για τα έσοδα από τον τουρισμό, ο υπουργός είπε ότι έχουν φτάσει στο 95% των εσόδων του 2019 και μάλλον θα ξεπεράσουν κι εκείνα του 2019.

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων ο Χρ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις ενώ όπως είπε στις αρχές του 2023 μεγάλο μέρος των συνταξιούχων θα πάρει αυξήσεις.

Τόνισε ακόμη ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους Δημοσίους Υπάλληλους και τους συνταξιούχους από την αρχή του νέου έτους.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram