Νέα επιδότηση έως 360 ευρώ για φθηνό και γρήγορο Internet

Σε ΦΕΚ η παράταση του προγράμματος Super Fast Broadband - Δικαιούχοι, κριτήρια
Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε ο νέος κύκλος της δράσης για το Super Fast Broadband παρατείνοντας την επιδότηση έως 360 ευρώ για συνδέσεις οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH).

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε ο νέος κύκλος της δράσης για το Super Fast Broadband παρατείνοντας την επιδότηση έως 360 ευρώ για συνδέσεις οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH).

Ειδικότερα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε πρόσθετη δημοσιονομική δαπάνη ύψους 10.000.000 ευρώ η
οποία θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έτσι ώστε να παραταθεί το πρόγραμμα επιδότησης της ζήτησης για συνδέσεις οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH).

Ο προϋπολογισμός της Δράσης αποτελεί 100% δημόσια δαπάνη, και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με εθνικούς πόρους.

Η συνολική οικονομική αξία του SFBB_voucher καθορίζεται σε:

  • Διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας: 13€ το μήνα για διάστημα 24 μηνών
  • Εφάπαξ κόστος σύνδεσης: 48€

Η ενεργοποίηση των SFBB_vouchers θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2022, η δε διάρκεια της επιδοτούμενης περιόδου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 24 (είκοσι τέσσερις) μήνες από την ενεργοποίησή τους. Η
καταληκτική ημερομηνία ενεργοποίησης δύναται να παραταθεί.

Συχνές Ερωτήσεις για πολίτες/επιχειρήσεις-ωφελούμενους

Ακολουθούν συχνές ερωτήσεις που αφορούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ωφελούμενους από τη δράση.

1. Τι είναι η SFBB υπηρεσία;

SFBB (Superfast Broadband) υπηρεσία είναι η λιανική υπηρεσία ηλεκτρονικών επικοινωνιών οποιασδήποτε μορφής (1-, 2-, 3- ή 4-play) που περιλαμβάνει τουλάχιστον τα ακόλουθα:

  • Τον απαραίτητο τερματικό εξοπλισμό (modem/router) για τη λειτουργία της,
  • Πρόσβαση προς το Internet με πραγματική ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100Mbps,
  • Βασίζεται σε υπηρεσία χονδρικής που διατίθεται με τη μορφή χονδρικής Εικονικής Τοπικής Αδεσμοποίητης Πρόσβασης (Virtual Local Unbundling – VLU), με τεχνικές προδιαγραφές και ελάχιστα χαρακτηριστικά που συμμορφώνονται με την απόφαση 808/002/27.4.2017 της ΕΕΤΤ (και τις όποιες μελλοντικές σχετικές αποφάσεις της), με ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100Mbps, άμεσα αναβαθμίσιμη σε 1Gbps, και τιμή διάθεσής της υπηρεσίας χονδρικής μικρότερη ή ίση με την εγκεκριμένη από την ΕΕΤΤ τιμή χονδρικής, ως εκάστοτε ισχύει.

2. Ωφελούμενοι της δράσης είναι όλοι οι πολίτες της χώρας;

Ωφελούμενοι της δράσης είναι όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις (περιλαμβανομένων και επιτηδευματιών που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΚ) 1407/2013 και τηρώντας τα όρια για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας) που επιθυμούν να αποκτήσουν μια SFBB υπηρεσία σε οποιαδήποτε από τις περιοχές όπου προσφέρονται SFBB υπηρεσίες.

3.Είμαι επιτηδευματίας ή εκπροσωπώ επιχείρηση. Υπάρχουν περιορισμοί για τη συμμετοχή μου στη δράση; Τι είναι ο κανόνας de minimis;

Μπορείτε να λάβετε την προβλεπόμενη από τη δράση επιδότηση, εφόσον δεν έχετε υπερβεί τα όρια για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (κανόνας de minimis). Ο κανόνας de minimis (Ε.K.) ορίζει ότι οι συνολικές ενισχύσεις που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση σε μια τριετία δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο των 200.000 ευρώ. Ένα ανώτατο όριο 100.000 ευρώ εφαρμόζεται ειδικά για τον τομέα των οδικών μεταφορών. Ο κανόνας de minimis διέπει μεταξύ άλλων και το επενδυτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Ελλάδας.

4. Σε ποιες περιοχές είναι διαθέσιμη η υπηρεσία;

Μπορείτε μέσω της ιστοσελίδας της δράσης, να ενημερωθείτε εάν στη διεύθυνση ενδιαφέροντός σας προσφέρονται SFBB υπηρεσίες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να δείτε όλες τις προσφορές SFBB υπηρεσιών όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που προσφέρονται στην εν λόγω διεύθυνση και να εντοπίσετε τη συγκεκριμένη προσφορά που σας ενδιαφέρει, με κριτήριο τις ανάγκες ή/και τις δυνατότητές σας.

5. Ο έλεγχος διεύθυνσης αναφέρει ότι στη διεύθυνση μου δεν υπάρχουν προς το παρόν υποδομές ικανές να προσφέρουν SFBB υπηρεσίες. Τί πρέπει να κάνω;

Δεδομένου ότι οι γεωγραφικές περιοχές κάλυψης διαρκώς θα διευρύνονται μπορείτε να επαναλάβετε τον έλεγχο σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή.

6. Ο έλεγχος διεύθυνσης αναφέρει ότι στη διεύθυνση μου υπάρχουν οι υποδομές για SFBB υπηρεσίες, χωρίς όμως να υπάρχει καμία διαθέσιμη προσφορά. Τί πρέπει να κάνω;

Μπορείτε να εγγραφείτε στη δράση και να εκδώσετε το Κουπόνι Συμμετοχής σας, το οποίο θα μπορείτε να εξαργυρώσετε μόλις δημοσιευτεί οποιασδήποτε προσφορά SuperFast BroadBand υπηρεσίας στην περιοχή σας. Οι εγγεγραμμένοι στη δράση δικαιούχοι ενημερώνονται με email αμέσως μόλις δημοσιευτεί προσφορά στην περιοχή τους και ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εξαργύρωσης του Κουπονιού τους.

7. Ποιο είναι το ύψος της επιδότησης;

To SFBB κουπόνι έχει συνολική οικονομική αξία που καλύπτει τις ακόλουθες παροχές:

  • Διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας που επιδοτείται με 13€/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών
  • Εφάπαξ κόστος σύνδεσης που επιδοτείται με 48€

Super Fast Broadband

8. Πώς εγγράφομαι στην υπηρεσία για την απόκτηση του προσωπικού μου SFBB κουπονιού;

Εφόσον πληροίτε τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας της δράσης, μπορείτε να εκδώσετε τον μοναδικό κωδικό του SFBB κουπονιού που σας αντιστοιχεί, με χρήστη των διαπιστευτηρίων (username/password) του πληροφοριακού συστήματος TAXISNET της ΑΑΔΕ.

9. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται στη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας μου;

Όχι υποχρεωτικά. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία στη διεύθυνση που επιθυμείτε, ωστόσο θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι το SFBB κουπόνι συσχετίζεται με έναν μόνο ωφελούμενο και μία μόνο ταχυδρομική διεύθυνση και θα πρέπει απαραιτήτως να ταυτίζονται με τον αντισυμβαλλόμενο του τηλεπικοινωνιακού παρόχου και τη διεύθυνση λειτουργίας της σύνδεσης που θα αναγράφονται στο τηλεπικοινωνιακό συμβόλαιο που θα υπογράψετε.

10. Για πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί η επιδότηση;

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ωφελουμένους επιδοτούνται για 24 μήνες από την ημερομηνία εξαργύρωσης του SFBB κουπονιού.

11. Μέχρι πότε μπορώ να εξαργυρώσω το SFBB κουπόνι μου;

Το SFBB κουπόνι είναι εξαργυρώσιμο μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2022. Τα SFBB κουπόνια που δεν θα έχουν ενεργοποιηθεί έως την 30η Σεπτεμβρίου 2022 ακυρώνονται. Η καταληκτική ημερομηνία εξαργύρωσης δύναται να παραταθεί με απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

12. Θα επιβαρυνθώ με τα έξοδα απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού σύνδεσης;

Όχι, ο απαραίτητος εξοπλισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο (modem/router) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της SFBB υπηρεσίας που αποκτάτε, η οποία και ενεργοποιείται μόνο μετά την παραλαβή του.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram