Μόνιμοι: Ξεκινούν σήμερα (1/9) οι αιτήσεις για τους 94 τεχνικούς ΔΕ στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.
Ανοίγει από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2025, η πλατφόρμα αιτήσεων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες) προκειμένου οι υποψήφιοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τις 94 μόνιμες θέσεις.
Από το σύνολο των θέσεων τη “μερίδα του λέοντος” λαμβάνουν οι ηλεκτρολόγοι (49) και οι ηλεκτρονικοί (15). Όλες οι θέσεις απευθύνονται σε υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).
Η νέα προκήρυξη της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., με αριθμό 4/2025, είναι η καλύτερη της τρέχουσας περιόδου για υποψηφίους βαθμίδας ΔΕ, τεχνικών ειδικοτήτων.
Μόνιμοι: Αίτηση και δικαιολογητικά μαζί
Όπως αναφέρει η προκήρυξη, η αίτηση ενέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης, ενώ μαζί με αυτήν θα πρέπει να υποβληθούν και τα ζητούμενα, ανά ειδικότητα, δικαιολογητικά.
Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι οι προκήρυξη δίνει τη δυνατότητα προσλήψεων από επικουρικούς πίνακες.
Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως μπορούν να διεκδικήσουν μόνιμο διορισμό ακόμα και υποψήφιοι που δεν διαθέτουν όλα τα προσόντα του κύριου πίνακα.
Η προκήρυξη έχει πίνακα πρόσθετων απαραίτητων προσόντων. Εκτός από τις άδειες άσκησης επαγγέλματος, που είναι απαραίτητες για τις τεχνικές ειδικότητες, ζητείται τριετής εμπειρία για μία ειδικότητα, αυτή των Χειριστών Μηχανημάτων Έργου.
Μόνιμοι: Οι ειδικότητες των 94 υπαλλήλων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.
Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι:
- Ηλεκτρολόγοι: 49 θέσεις
- Ηλεκτρονικοί: 15 θέσεις
- Μηχανοτεχνίτες – Συντηρητές ΜΕΚ: 11 θέσεις
- Ηλεκτροτεχνίτες: 8 θέσεις
- Ηλεκτροσυγκολλητές – Οξυγονοκολλητές: 3 θέσεις
- Χειριστές μηχανημάτων έργου: 6 θέσεις
- Υδραυλικοί: 1 θέση
- Τεχνικοί δομικών έργων: 1 θέση
Ειδικές κατηγορίες
Η προκήρυξη προβλέπει ποσοστώσεις για πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων (16%), γονείς με τρία παιδιά (12%) και άτομα με συγγενείς ΑμεΑ (5%).
Μόνιμοι: Ολόκληρη η προκήρυξη – Προσοχή στην προθεσμία
Η προθεσμία για τις αιτήσεις ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου 2025. Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη. Μπορείτε να κάνετε και λήψη:
- 21 λεπτά πριν Οι τράπεζες ανοίγουν δρόμο στις ιδιωτικές συντάξεις;
- 31 λεπτά πριν Τραγωδία στις Βρυξέλλες: Νεκροί σε φωτιά σε υπό κατασκευή κτήριο – Έξι αγνοούμενοι
- 38 λεπτά πριν Μουντιάλ 2026: Απόψε (14/7) στις 22:00 ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία








