Μητσοτάκης στο ΣΕΤΕ: Δώστε καλύτερους μισθούς στον τουρισμό

Μητσοτάκης στο ΣΕΤΕ: Δώστε καλύτερους μισθούς στον τουρισμό
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Τουρισμό «στυλοβάτη της οικονομίας και πηγή εθνικού πλούτου».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις ενθαρρυντικές προοπτικές του Τουρισμού στην Ελλάδα τον οποίο χαρακτήρισε «πολυεπίπεδο μοχλό ανάπτυξης» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, η οποία μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένη.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Τουρισμό «στυλοβάτη της οικονομίας και πηγή εθνικού πλούτου» που, όπως είπε, βρίσκεται «αντιμέτωπος όμως και πάλι με νέα στοιχήματα» και κάλεσε τους επιχειρηματίες στο χώρο του Τουρισμού να επενδύσουν στον ανθρώπινο παράγοντα, δίνοντας καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας.

«Και καθώς η έλλειψη προσωπικού στον κλάδο γίνεται απειλητική, απαιτεί νέους τρόπους προσέγγισης: με την επιμήκυνση, για παράδειγμα, της τουριστικής περιόδου, με ειδικές συμφωνίες για απασχόληση εργαζομένων από το εξωτερικό, αλλά και με τη σύνδεση του τουρισμού με άλλες δραστηριότητας από το φθινόπωρο και μετά.

Απαιτεί, όμως, επένδυση και στον ανθρώπινο παράγοντα. Γιατί ο τουρισμός πρέπει να είναι ελκυστικός όχι μόνο στους επισκέπτες, αλλά και σε όσους εργάζονται σε αυτόν. Κάτι που παραπέμπει σε καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε, επίσης, ότι ο Τουρισμός πρέπει να ευθυγραμμίσει το μοντέλο του με την ψηφιακή λειτουργία και το οικολογικό υπόδειγμα, και ανέφερε ότι έχει σύμμαχο μία πολιτεία που διαρκώς εκσυγχρονίζει το κράτος, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις επιλογές χρηματοδότησης του Σχεδίου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ για τις τουριστικές επιχειρήσεις, κάνοντας λόγο για χρηματοδοτικό βατήρα που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν άλμα στο μέλλον.

«Από την πλευρά της πολιτείας, εμείς αναλαμβάνουμε την αναβάθμιση των υποδομών, από τους δρόμους, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μέχρι την ύδρευση ή την ανακύκλωση. Ακόμη και τη στροφή της εκπαίδευσης προς τομείς που αναζητά η οικονομία και η αγορά εργασίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο νέο υπόδειγμα τουριστικού προϊόντος, για το οποίο όπως είπε πρέπει να συνεργαστούν κυβέρνηση και επιχειρήσεις, επισήμανε την ανάγκη μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, την αντιμετώπιση του «υπερ-τουρισμού» με νέες υποδομές και έξυπνη διαχείριση των ροών, τις βιώσιμες πρακτικές οι οποίες θα αφορούν και τις τοπικές κοινότητες, και τη διαμόρφωση εναλλακτικών προορισμών και τους 12 μήνες του χρόνου.

«Γιατί, ισχυρός ελληνικός τουρισμός σημαίνει ισχυρή εθνική οικονομία, περισσότερος εθνικός πλούτος, μερίδιο στον οποίο θα έχουν όλοι. Αλλά και περισσότερες δουλειές στις πόλεις, στα ορεινά χωριά και, βέβαια, στα νησιά μας» είπε.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Domain Name:workenter.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος:Παναγής Γκιόλμας
Ιδιοκτησία:GATEWORK Α.Ε.
ΑΦΜ:800904236
ΓΕΜΗ:144568701000
Αρμόδια ΔΟΥ:ΦΑΕ Αθήνας
Διαχειριστής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Σύνταξης:Πέτρος Παπαβασιλείου
Διεύθυνση:Ζωοδόχου Πηγής 1Α &
Ακαδημίας 70, Τ.Κ. 10678,
Αθήνα
Tηλεφωνικό κέντρο:2119555050
Email: enimerosi@workenter.gr
Πρακτορείο Φωτογραφιών:Eurokinissi
Cookies