Μητσοτάκης: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Τρίτη διαδοχική αύξηση, της τάξης του 9,4%

Στα 780 ευρώ ορίζεται ο νέος κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου, αυξημένος κατά 9,5% όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η αύξηση βρίσκεται στο ανώτατο περιθώριο των δυνατοτήτων της χώρας και υπενθύμισε πως ο μισθός το 2019 ανερχόταν στα 650 ευρώ.

Μητσοτάκης: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Η ανακοίνωση έγινε μετά την συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Πρόκειται όπως είπε ο πρωθυπουργός για την τρίτη διαδοχική αύξηση, της τάξης του 9,4%. Η νέα μισθολογική τάξη πραγμάτων θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου 2023 κι όπως πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο κατώτατος μισθός έφτασε τα 780 από τα 650€ που ήταν το 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εργασίας κατά τη συνάντηση τους για το θέμα του κατώτατου μισθού.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το ύψος του κατώτατου μισθού, ανέρχεται «στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας».

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι «οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές. Η νέα αύξηση προφανώς και δεν λύνει πρόβλημα, αλλά προσφέρει πολύ σημαντική ανακούφιση, αλλά δείχνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι στις αντοχές των επιχειρήσεων, που τόσο στηρίχθηκαν κατά την πανδημία του κορονοϊού από την κυβέρνηση» επεσήμανε ο πρωθυπουργός κι έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Η ανεργία υποχωρεί, οι φόροι μειώνονται, τώρα είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με αύξηση βασικού μισθού. Το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το καρπώνονται δίκαια όλοι».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram