Μητσοτάκης-Μαγνησία: «Όταν η περιφέρεια έχει υγεία, έχει μέλλον»

Το πλήρως ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Δείτε επίσης: ΦΠΑ: Υποχρεωτική δήλωση IBAN για επιστροφή φόρου
Η ανακαίνιση του Κέντρου πραγματοποιήθηκε με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, και είναι η πρώτη ουσιαστική παρέμβαση από την ίδρυση της δομής τη δεκαετία του 1980.
Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους πλήρως αναβαθμισμένους χώρους, είχε συνομιλίες με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ταχεία υλοποίηση ενός έργου με ουσιαστικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.
«Οι κάτοικοι του Βελεστίνου βλέπουν πλέον ένα Κέντρο Υγείας-κόσμημα, με σύγχρονο εξοπλισμό και στελέχωση. Είναι απόδειξη της ορθής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
160 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου αποτελεί μέρος του σχεδίου για την εκ βάθρων ανακαίνιση 160 δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη την Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, η ενίσχυση της πρόληψης, μέσω του προγράμματος «Προλαμβάνω», αποτελεί βασικό άξονα της κυβερνητικής πολιτικής.
«Το Υπουργείο Υγείας λέγεται Υπουργείο Υγείας και όχι Ασθένειας. Πρέπει να προλαμβάνουμε, όχι απλώς να θεραπεύουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο δημογραφικό ζήτημα, τονίζοντας ότι η ποιότητα υπηρεσιών υγείας στην περιφέρεια είναι καθοριστική για να παραμένουν οι πολίτες στους τόπους τους και να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες.
Δηλώσεις Υπουργών Υγείας
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:
«Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου παραδίδεται πλήρως ανακαινισμένο, έτοιμο να καλύψει υγειονομικά την περιοχή, μετά από 40 χρόνια».
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε πως μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις σε όλα τα Κέντρα Υγείας, ενώ παράλληλα ιδρύονται 312 ιατρεία χρονίων νοσημάτων για ολοκληρωμένη διαχείριση ασθενών στην κοινότητα.
Στήριξη συνεργατικών σχημάτων στη Νέα Αγχίαλο
Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου “Η Δήμητρα”, όπου τον υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Κίτσιος.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους οινοπαραγωγής και τόνισε τη σημασία των συνεργατικών σχημάτων στον πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση παρέμεινε δίπλα στον Συνεταιρισμό όταν επλήγη από φυσικές καταστροφές.
«Το κράτος οφείλει να στέκεται δίπλα σε αυτούς που πλήττονται. Εδώ βλέπουμε έναν Συνεταιρισμό που άντεξε και αναγεννήθηκε», δήλωσε.
Έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία και πολιτιστική επίσκεψη
Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης έργα αποκατάστασης των καταστροφών από τις καταιγίδες Daniel και Elias, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών. Τέλος, περιηγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Θαυλίου Διός, συνοδευόμενος από αρχαιολόγους.
- 19 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 49 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου















