Μητσοτάκης: Ολοκληρώσαμε 2.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού
Κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν λόγω κορωνοϊού

Κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν λόγω κορωνοϊού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, «κινήθηκε γρήγορα ώστε να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία, ολοκληρώνοντας περίπου 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών έως σήμερα».

Επισήμανε παράλληλα ότι η επόμενη ημέρα γεννά μία μεγάλη ευκαιρία για την ευρύτερη και μακρόπνοη ενίσχυση του ΕΣΥ, μέσω της εκπόνησης μακροπρόθεσμων σχεδίων για αποτελεσματική και ορθολογική κάλυψη των υφιστάμενων κενών, προκειμένου η δημόσια υγεία να φτάσει στο επιθυμητό σημείο.

«Χάρη στις προσλήψεις των τελευταίων μηνών το νοσηλευτικό προσωπικό επιστρέφει στα επίπεδα στελέχωσης όπου βρισκόταν πριν την οικονομική κρίση του 2011, αντιστρέφοντας μία πολυετή πτωτική τάση. Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχους τόσο την περαιτέρω ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με προσωπικό όσο και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να αναβαθμιστούν συνολικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram