Μητσοτάκης για 13ο μισθό: «Αυτό δεν νομίζω ότι είναι αυτή τη στιγμή στους σκοπούς μας»

Μητσοτάκης για 13ο μισθό: «Αυτό δεν νομίζω ότι είναι αυτή τη στιγμή στους σκοπούς μας»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο ζήτημα της πιθανής επιστροφής του 13ου μισθού στο Δημόσιο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου.

Οι δηλώσεις του έρχονται σε μια περίοδο όπου το θέμα του 13ου μισθού επανέρχεται στο δημόσιο διάλογο, προκαλώντας το ενδιαφέρον χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που αναζητούν απαντήσεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

«Δεν είναι στους σκοπούς μας αυτή τη στιγμή»

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τη φημολογία που αναπτύσσεται γύρω από την επαναφορά του 13ου μισθού, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε κατηγορηματικός.

«Αυτό δεν νομίζω ότι είναι αυτή τη στιγμή στους σκοπούς μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, αποκλείοντας, επί του παρόντος, το ενδεχόμενο υλοποίησης ενός τέτοιου μέτρου.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε παρεμβάσεις που ενισχύουν το εισόδημα των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Η αναφορά στις αυξήσεις αποδοχών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι μέρος των αυξήσεων που έχουν ήδη εφαρμοστεί αντιστοιχεί, σύμφωνα με την κυβερνητική προσέγγιση, σε σημαντικό ποσοστό ενός επιπλέον μισθού.

«Θέλω να θυμίσω ότι ο μισός 13ος μισθός έχει ήδη δοθεί μέσα από τις αυξήσεις που έχουμε δρομολογήσει», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι με τον ίδιο τρόπο, καθώς διαφορετικές επαγγελματικές κατηγορίες έχουν λάβει στοχευμένες ενισχύσεις.

Τι είπε για γιατρούς και ένστολους

Ο πρωθυπουργός έφερε ως παραδείγματα τους γιατρούς του ΕΣΥ και τους ένστολους, υποστηρίζοντας ότι έχουν ήδη ωφεληθεί από πρόσθετες παρεμβάσεις.

Όπως ανέφερε:

  • οι γιατροί έχουν λάβει σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές τους,
  • εφαρμόστηκε αυτοτελής φορολόγηση στις εφημερίες,
  • ενώ οι ένστολοι έχουν δει αυξήσεις που, σύμφωνα με τον ίδιο, υπερβαίνουν το ύψος ενός επιπλέον μισθού.
Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Cookies