Μητσοτάκης: Εξήγγειλε μείωση ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά

Επίσημες δηλώσεις του πρωθυπουργού
Επίσημες δηλώσεις του πρωθυπουργού

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά εξήγγειλε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Δήμαρχο Χάλκης, κ. Ευάγγελο Φραγκάκη.

Επανέλαβε, επίσης, ότι η έμπρακτη στήριξη των νησιών, ιδιαίτερα των ακριτικών, αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

 

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή του νησιού τόνισε πως «στην πρώτη παρέμβαση την οποία θα κάνουμε, όπου θα αφορά τον φόρο ακίνητης περιουσίας, τον ΕΝΦΙΑ, θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα μικρά νησιά».

«Θέλουμε να μειώσουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- και όσο μας το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά τη φορολογική επιβάρυνση αυτών των συμπολιτών μας που επιλέγουν -κόντρα στις αντιξοότητες- να κατοικούν όλο το χρόνο, ειδικά, στα μικρά μας νησιά» σημείωσε.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε, ένα μικρό πρόσθετο οικονομικό κίνητρο για να είναι λίγο πιο εύκολη η καθημερινότητά σας που το καλοκαίρι μπορεί να φαίνεται ελκυστική και όμορφη αλλά ξέρω ότι μετά το καλοκαίρι ακολουθεί πάντα και ο χειμώνας που δεν είναι εύκολος».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram