Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης της απασχόλησης

Όλες οι λεπτομέρειες
Νέα μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέα μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο στήριξης της απασχόλησης εν μέσω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός η κυβέρνηση δεν αφήνει κανέναν ακάλυπτο, παρεμβαίνει δυναμικά και κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι στατικό.

Τα νέα μέτρα εργαζομένων -επιχειρήσεων

  • Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για όσες επιχειρήσεις καταγράφουν κατά 35% λιγότερο τζίρο στο Α’ εξάμηνο του 2020 από το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019. Επίσης, για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις προβλέπεται μείωση από 30-70%.
  • Μηδενίζεται, επίσης, η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις, δηλαδή επιχειρήσεις που καταγράφουν 50% του τζίρου το τρίτο τρίμηνο του έτους. Τέλος, 50% λιγότερη προκαταβολή φόρου θα πληρώσουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ, με τη συνολική παρέμβαση να ανέρχεται στο 1,5 δισ.
  • Εγκαινιάζεται τρίτος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1 δισ. Θα αφορά και ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή. Θα καταβάλλεται με βάση τον τζίρο Ιουνίου-Αυγούστου. 7.000 επιχειρήσεις τουρισμού θα πάρουν επιστρεπτέα προκαταβολή.
  • Επιδότηση κατά 60% όλων των εργοδοτικών εισφορών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ύψους 600 εκ. ευρώ.
  • Οι εποχικές επιχειρήσεις του τουρισμού δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές από Ιούλιο ως Σεπτέμβριο, ύψους 600 εκ. ευρώ.
  • Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής της σύμβασης των εργαζόμενων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram