Μηταράκης: Θα μπει τέλος στους στρατηγικούς κακοπληρωτές του Δημοσίου

Προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η δρομολόγηση νέου κανονισμού παροχών, η διενέργεια εντατικών ελέγχων, προκειμένου να εξαλειφθούν σταδιακά τα φαινόμενα της ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας, ενώ στόχος είναι να μπει τέλος και στους στρατηγικούς κακοπληρωτές του Δημοσίου.

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο 26ο τακτικό εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ- ΕΤΑΜ).

Ο υφυπουργός τόνισε πως «οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό είναι πάγιες και σταθερές, τις παρουσίασε προεκλογικά, γι' αυτές ψηφίστηκε και τώρα, με σταθερά βήματα, αυτές υλοποιούνται».

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σε κάθε περίπτωση, θα είναι εκεί, για να συνομιλεί και να ακούει τις απόψεις από όλες τις πλευρές, ώστε ακόμα και μέσα από τις διαφωνίες να βγαίνει ένα αποτέλεσμα το οποίο τελικά θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

«Η συμβολή όλων σας στο ασφαλιστικό και, ειδικότερα, στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι καίρια. Ξέραμε όλοι, και εσείς περισσότερο από τον καθένα, τα προβλήματα και την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ασφαλιστικό και το Ενιαίο Ταμείο: υποστελέχωση των υπηρεσιών, ελλείψεις, ασυνεννοησία, πληροφοριακά συστήματα περασμένων δεκαετιών. Το αποτέλεσμα είναι πάνω από ένα εκατομμύριο εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις. Ας μη γελιόμαστε, σε μεγάλο βαθμό, ο συνταξιοδοτικός μηχανισμός λειτουργούσε, λόγω της ευσυνειδησίας και της καθημερινής υπερπροσπάθειάς σας. Αυτό το χάος μπαίνει σταδιακά σε μία σειρά» σημείωσε ο υφυπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας:

«Και η ηγεσία του υπουργείου και η διοίκηση του ΕΦΚΑ και πιστεύω και οι εργαζόμενοι θα δουλέψουμε συστηματικά, για να διορθώσουμε την κατάσταση αυτή. Από τις βασικές μου προτεραιότητες είναι η δρομολόγηση νέου κανονισμού παροχών, η διενέργεια εντατικών ελέγχων, προκειμένου να εξαλείψουμε σταδιακά τα φαινόμενα της ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας, ενώ θα μπει τέλος και στους στρατηγικούς κακοπληρωτές του Δημοσίου, οι οποίοι χρωστάνε τεράστια ποσά στα δημόσια ταμεία. Επιπλέον, προχωράμε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η οποία για χρόνια έχει παραμείνει ανεκμετάλλευτη και αξιοποιούμε όλους τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram