Μισθωτοί με μπλοκάκι: Πότε πληρώνουν επιπλέον εισφορές
Διευκρινίσεις για τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών που παράλληλα αμείβονται και με «μπλοκάκι» δίνει νέα εγκύκλιος του ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με τις οδηγίες, στις περιπτώσεις παράλληλης απασχόλησης, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καλύπτουν την προβλεπόμενη μηνιαία εισφορά. Αν οι εισφορές που καταβάλλονται από τη μισθωτή εργασία επαρκούν, τότε δεν θα απαιτείται επιπλέον καταβολή για την απασχόληση με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
Αντίθετα, όταν οι εισφορές από τη μισθωτή εργασία δεν καλύπτουν το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό, ο ασφαλισμένος θα καταβάλλει τη διαφορά για τη δεύτερη δραστηριότητα. Με αυτόν τον τρόπο, ο ΕΦΚΑ επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο για όσους εργάζονται ταυτόχρονα ως μισθωτοί και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Η εγκύκλιος αφορά χιλιάδες εργαζόμενους που έχουν παράλληλη απασχόληση και μέχρι σήμερα αντιμετώπιζαν ασάφειες ως προς το ύψος των εισφορών που πρέπει να πληρώνουν. Στόχος είναι να υπάρξει ενιαία εφαρμογή των κανόνων και να αποφευχθούν λάθη ή διπλές επιβαρύνσεις.
- 4 λεπτά πριν Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: Τι αλλάζει για τους οφειλέτες
- 11 λεπτά πριν Μητσοτάκης: Προχωρά ο περιορισμός των social media για ανηλίκους – Τι είπε για την ανωνυμία
- 23 λεπτά πριν ΕΟΠΥΥ: Ποιοι δικαιούνται επίδομα 150 ευρώ έως τις 31 Οκτωβρίου








