Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Πότε πληρώνονται μόνιμοι και νεοδιόριστοι

Η αγωνία για τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών κορυφώνεται, καθώς χιλιάδες μόνιμοι και νεοδιόριστοι περιμένουν την πρώτη καταβολή του φθινοπώρου.
Σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2025 θα πιστωθεί στους λογαριασμούς η πληρωμή των μόνιμων εκπαιδευτικών.
Υπενθυμίζεται ότι οι μόνιμοι πληρώνονται κάθε 13 και 27 του μήνα, ωστόσο τα χρήματα εμφανίζονται συνήθως μία ημέρα νωρίτερα (12 και 26 αντίστοιχα), εκτός αν μεσολαβεί αργία ή Σαββατοκύριακο.
Τι ισχύει για τους νεοδιόριστους
Για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, η πρώτη μισθοδοσία αναμένεται στις 26 Σεπτεμβρίου, με αναδρομική καταβολή:
- ολόκληρου του Σεπτεμβρίου,
- των πρώτων 15 ημερών του Οκτωβρίου,
- καθώς και των ημερών του Αυγούστου (αν είχαν αναλάβει τότε υπηρεσία).
Οι πιθανές καθυστερήσεις
Παρά το τυπικό χρονοδιάγραμμα, σε αρκετές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης παρατηρούνται καθυστερήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ειδικά για τους νεοδιόριστους, η πρώτη καταβολή να γίνεται ακόμη και τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.
- 5 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 1/2025: Παράταση ενστάσεων έως 9 Ιουνίου για μόνιμες προσλήψεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
- 12 λεπτά πριν Νέα απόφαση: Αναγνωρίστηκε μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή – Δείτε το ΦΕΚ
- 22 λεπτά πριν Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις
















