Μήνυμα Φάμελλου για το Πολυτεχνείο: «Τα μηνύματα του Νοέμβρη μένουν ζωντανά»

Τα «ζωντανά» μηνύματα του Νοέμβρη, «όσο κι αν θέλει να τα κρύψει η αντίδραση», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στο μήνυμά του για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Ο κ. Φάμελλος απευθύνει κάλεσμα σε «νέους αγώνες» για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας πως «52 χρόνια μετά, τιμούμε τη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, της νεολαίας που αντιστάθηκε, που σήκωσε κεφάλι, που εξέφρασε την ανάγκη ενός λαού για πολιτική ελευθερία».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι τιμούμε «τον αγώνα των αγωνιστών και αγωνιστριών του αντιδικτατορικού αγώνα ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, που βασάνισε, φυλάκισε, εξόρισε και οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου».
Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι «τα μηνύματα του Νοέμβρη είναι ζωντανά, όσο κι αν θέλει να τα κρύψει η αντίδραση – όπως και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου – για ‘Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία’ απέναντι στη φτώχεια και τα χαμηλά εισοδήματα, απέναντι στην καταπάτηση των δημοσίων αγαθών, της Παιδείας και της Υγείας».
Παράλληλα, κάνει λόγο για μια Ελλάδα που «θα έχει Δημοκρατία, που θα έχει Κράτος Δικαίου, που δεν θα έχει διαπλοκή και διαφθορά».
Ο κ. Φάμελλος τονίζει ότι όλα αυτά τα μηνύματα παραμένουν σύγχρονα: «για λαϊκή κυριαρχία, για εθνική ανεξαρτησία, για κοινωνική δικαιοσύνη».
Υπενθυμίζει ότι «οι νέοι και οι νέες του Νοέμβρη του Πολυτεχνείου του 1973 έδωσαν ένα μήνυμα, ότι με αγώνες κατακτιούνται τα δικαιώματά μας και η Δημοκρατία απαιτεί αγώνες και θυσία».
Και καταλήγει με τη φράση:
«Το Πολυτεχνείο ζει και μάς καλεί σε νέους αγώνες».
- 40 λεπτά πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 1 ώρα πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 2 ώρες πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια


















