Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε θα αναστείλει ξανά την λειτουργία του

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε θα αναστείλει ξανά την λειτουργία του

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεύτερο προσωρινό κλείσιμο του Μετρό Θεσσαλονίκης και αλλαγές στο σύστημα εισιτηρίων προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη διακοπή λειτουργίας του Μετρό έχει προγραμματιστεί για ένα μήνα, ξεκινώντας στις 10 Νοεμβρίου 2025. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο, πριν την έναρξη λειτουργίας της γραμμής προς Καλαμαριά, το Μετρό θα κλείσει ξανά τον Φεβρουάριο του 2026 για περίπου ένα μήνα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε αλλαγές στη χρήση και την τιμή των εισιτηρίων, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση της δυνατότητας του εισιτηρίου 70 λεπτών, που σήμερα επιτρέπει το συνδυαστικό ταξίδι λεωφορείου και Μετρό. Όπως ανέφερε, «χωρίς τη διαλειτουργικότητα, το εισιτήριο δεν θα κοστίζει 60 λεπτά· με το εισιτήριο στο 1 ευρώ, το Μετρό θα είναι οριακά βιώσιμο».

Ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε επίσης στις εργασίες της γραμμής Πόντου, υπογραμμίζοντας ότι η κατασκευή συνεχίζεται με περιορισμένο χρόνο και ότι οι απαλλοτριώσεις μπορεί να φτάσουν έως τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr