Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε θα αναστείλει ξανά την λειτουργία του
Δεύτερο προσωρινό κλείσιμο του Μετρό Θεσσαλονίκης και αλλαγές στο σύστημα εισιτηρίων προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Η πρώτη διακοπή λειτουργίας του Μετρό έχει προγραμματιστεί για ένα μήνα, ξεκινώντας στις 10 Νοεμβρίου 2025. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο, πριν την έναρξη λειτουργίας της γραμμής προς Καλαμαριά, το Μετρό θα κλείσει ξανά τον Φεβρουάριο του 2026 για περίπου ένα μήνα.
Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε αλλαγές στη χρήση και την τιμή των εισιτηρίων, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση της δυνατότητας του εισιτηρίου 70 λεπτών, που σήμερα επιτρέπει το συνδυαστικό ταξίδι λεωφορείου και Μετρό. Όπως ανέφερε, «χωρίς τη διαλειτουργικότητα, το εισιτήριο δεν θα κοστίζει 60 λεπτά· με το εισιτήριο στο 1 ευρώ, το Μετρό θα είναι οριακά βιώσιμο».
Ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε επίσης στις εργασίες της γραμμής Πόντου, υπογραμμίζοντας ότι η κατασκευή συνεχίζεται με περιορισμένο χρόνο και ότι οι απαλλοτριώσεις μπορεί να φτάσουν έως τα 15 εκατομμύρια ευρώ.
- 6 λεπτά πριν Συναγερμός νότια της Κρήτης: Εντοπίστηκαν 32 μετανάστες σε λέμβο ανοιχτά των Καλών Λιμένων
- 18 λεπτά πριν Νόμος Κατσέλη: Ψηφίζεται σήμερα (24/6) η νέα ρύθμιση – Τι αλλάζει για 100.000 δανειολήπτες
- 27 λεπτά πριν Συντάξεις Ιουλίου 2026: Από σήμερα (24/6) στα ΑΤΜ τα χρήματα – Δείτε ποιοι πληρώνονται πρώτοι

















