Μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη: 57 μετανάστες αποβιβάστηκαν στους Καλούς Λιμένες

Νέο περιστατικό άφιξης μεταναστών καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη, επιβεβαιώνοντας ότι οι μεταναστευτικές ροές προς το νησί παραμένουν αυξημένες τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, 57 άνδρες μετανάστες αποβιβάστηκαν στους Καλούς Λιμένες, κινητοποιώντας άμεσα τις αρμόδιες αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το neakriti.gr, η ομάδα των μεταναστών αποτελείται κυρίως από υπηκόους ασιατικών και αφρικανικών χωρών. Αναλυτικότερα, 49 άτομα προέρχονται από το Μπαγκλαντές, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και πέντε ανήλικοι. Παράλληλα, στην ίδια ομάδα εντοπίστηκαν τρεις υπήκοοι Σουδάν και πέντε από την Αίγυπτο.
Σε εξέλιξη οι διαδικασίες καταγραφής
Οι αρχές που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες. Αρχικά πραγματοποιήθηκε έλεγχος της υγείας των μεταναστών, με τις πρώτες εκτιμήσεις να δείχνουν ότι όλοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης των στοιχείων τους, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα διαχείρισης αφίξεων μεταναστών. Παράλληλα, οι υπηρεσίες σχεδιάζουν την οργανωμένη μεταφορά τους στο Ηράκλειο, όπου θα συνεχιστούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες φιλοξενίας και ελέγχου.
Αυξημένες αφίξεις μεταναστών στη νότια Κρήτη
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αφίξεις μεταναστών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Οι αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση, καθώς οι μεταναστευτικές διαδρομές στην Ανατολική Μεσόγειο εμφανίζουν αυξημένη κινητικότητα.
Παράλληλα, οι λιμενικές και αστυνομικές υπηρεσίες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις επιτήρησης, με στόχο τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή.
- 44 λεπτά πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 1 ώρα πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 2 ώρες πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια















