Μάτι: Οκτώ χρόνια από τη φονική πυρκαγιά – Εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα
Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στις 23 Ιουλίου 2018 άφησε πίσω της 104 νεκρούς, δεκάδες εγκαυματίες και εκτεταμένες καταστροφές.
Με αφορμή τη μαύρη επέτειο, ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι η μνήμη δεν αποτελεί μόνο πράξη τιμής, αλλά και διαρκή υπενθύμιση της αξίας κάθε ανθρώπινης ζωής, την οποία δεν μπορούν να παραβλέπουν οι θεσμοί, η Πολιτεία και η κοινωνία.
Εκδηλώσεις μνήμης στο Μάτι
Ο Σύλλογος και ο Δήμος Μαραθώνα διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στη μνήμη των θυμάτων, οι οποίες κορυφώνονται την Πέμπτη, στον χώρο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.
Το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουλίου θα τελεστεί αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στον Νέο Βουτζά, όπου βρίσκεται και το μνημείο των θυμάτων.
Την περασμένη Κυριακή, 19 Ιουλίου, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, παρουσία συγγενών, φίλων των θυμάτων και κατοίκων της περιοχής.
Η κορύφωση των εκδηλώσεων
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με επιμνημόσυνες δεήσεις, τρισάγια, προσκλητήριο νεκρών και πεζοπορία στα σημεία της τραγωδίας έως την Αργυρά Ακτή.
Οκτώ χρόνια μετά, οι οικογένειες των θυμάτων και οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν να κρατούν ζωντανή τη μνήμη όσων χάθηκαν, ζητώντας παράλληλα να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά οι συνθήκες που οδήγησαν σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
- 3 λεπτά πριν Σύλληψη 28χρονου για τη δολοφονία του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου
- 1 ώρα πριν Μάτι: Οκτώ χρόνια από τη φονική πυρκαγιά – Εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα
- 1 ώρα πριν Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Μπλόκο» στα F-35 για την Τουρκία









