Μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο με... τρακτέρ

Δεν υπάρχει προσβάσιμος δρόμος για τη μετακίνηση
Στο έλεος της λάσπης και της βροχής τα παιδιά εδώ και ημέρες
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός σύμφωνα με δημοσίευμα του flamis.gr, οφείλεται στο ότι ο εργολάβος που κατασκεύαζε τον δρόμο έπεσε έξω και παράτησε το έργο στη μέση.
Η απάντηση του δήμου Πατρέων

Στην Τοπική Κοινότητα της Βούντενης, κατασκευάζεται, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων της Δημοτικής Αρχής, δρόμος που διέρχεται μπροστά από το σχολείο, για να εξυπηρετεί κατοίκους και μαθητές.

Είναι ένα έργο που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα και τώρα υλοποιείται. Ο συγκεκριμένος δρόμος, είναι υπό κατασκευή. Η ολοκλήρωση του έργου, έχει μια μικρή καθυστέρηση, λόγω απρόβλεπτων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν πριν λίγες ημέρες, εξαιτίας βλάβης σε σωλήνα του ΤΟΕΒ.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε και όπως διαβεβαίωσε ο ανάδοχος του έργου, τις επόμενες δύο ημέρες, θα έχει τσιμεντοστρωθεί και το υπόλοιπο, μικρό τμήμα του δρόμου, που διέρχεται μπροστά από το σχολείο.

Τη συγκεκριμένη διευκρίνιση την κρίνουμε απαραίτητη, γιατί σε μέσα ενημέρωσης, εμφανίστηκαν κάτοικοι της Κοινότητας να διαμαρτύρονται, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο δρόμος.

Οι κάτοικοι, πάντως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, συνεχίζουν να κάνουν υπομονή μήπως και βρεθεί κάποια λύση, αλλά… χωρίς αποτέλεσμα.
Ο δρόμος είναι γεμάτος λάσπη, είναι ανηφορικός οπότε αυτοκίνητο δεν μπορεί να κινηθεί και ως εκ τούτου τα πάντα γίνονται με ένα τρακτέρ!
Μαθητές ανεβαίνουν πάνω σε τρακτέρ για να πάνε σχολείο, ενώ κάτοικοι φορτώνουν τα σκουπίδια τους στο ίδιο τρακτέρ για να τα «κατεβάσει» μέχρι τον κάδο απορριμμάτων.

Στην Ελλάδα με τους "ανοιχτούς ορίζοντες" όπως τόσο λογοτεχνικά επαναλαμβάνει η υπουργός Παιδείας, οι μαθητές 20 οικογενειών από την Βούντενη ζητούν μονάχα την ευκαιρία να πηγαίνουν στο σχολείο τους με ασφάλεια και πολιτισμένο τρόπο.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram