Μαρινάκης κατά Τσίπρα για την «Ιθάκη»: «Το μόνο κοινό με την πραγματική είναι η Πηνελόπη»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τον τίτλο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι το μόνο κοινό της πραγματικής «Ιθάκης» με την «Ιθάκη» του κ. Τσίπρα είναι η Πηνελόπη, δηλαδή η εξουσία.
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «το ταξίδι» περιλάμβανε τα capital controls, τα παρα-υπουργεία Δικαιοσύνης, τους 30 νέους φόρους και το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, ενώ ο «προορισμός» ήταν τα πάνω από 100 δισ. ευρώ που επιβάρυναν τη χώρα.
Απαντώντας στα σχόλια της αντιπολίτευσης περί κυβερνησιμότητας, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «άδικο» το επιχείρημα, τονίζοντας ότι στις προηγούμενες κυβερνήσεις υπήρξαν απόλυτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και κατάρρευση του κράτους δικαίου, ενώ μέσα σε έξι χρόνια η κυβέρνηση πέτυχε σημαντικά βήματα στην εξωτερική πολιτική, όπως η ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η προμήθεια φρεγατών Belharra και Chevro.
Με αφορμή τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στους «ψευδοπατριώτες του καναπέ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός εννοούσε όσους εκ του ασφαλούς διασπείρουν προπαγάνδα με σκοπό να πλήξουν τη χώρα και όχι την κυβέρνηση.
«Τη μία μέρα εργαλειοποιούν ένα τραγικό δυστύχημα, την επόμενη κάνουν αντιπολίτευση στην ίδια τους τη χώρα, διακινώντας ψέματα για να επιβιώσουν πολιτικά», είπε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι δεν αναφέρεται σε πρώην πρωθυπουργούς που έχουν εκλεγεί με τη ΝΔ και τους πολίτες.
- 52 λεπτά πριν Fast Track και Shock Room στο νοσοκομείο Τρικάλων – Επέκταση ΜΕΘ στο νοσοκομείο Βόλου
- 1 ώρα πριν Συνέντευξη Μητσοτάκη: Οριζόντια αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, επιδότηση (και) στο ντίζελ από Οκτώβριο
- 2 ώρες πριν ΕΥΔΑΠ: “Εθνική προτεραιότητα” η ασφάλεια του νερού και η προστασία των υποδομών









