Μαρινάκης: Ανοίγει η συζήτηση για άρση μονιμότητας στο Δημόσιο

Παράθυρο για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο «άνοιξε» ο Παύλος Μαρινάκης δια μέσου της συνταγματικής αναθεώρησης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:
«Διαχρονικά η ΝΔ πίστευε ότι πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση σε κάθε έναν, κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται από την αξιολόγηση, άρα και στο δημόσιο. Η αξιολόγηση προφανώς πρέπει να έχει και συνέπειες. Το ποιες θα είναι αυτές οι συνέπειες και αν θα φτάσουμε και σε αυτή την μεγάλη αλλαγή, είναι κάτι το οποίο θα συζητηθεί την ώρα της συνταγματικής αναθεώρησης, με το σωστό χρόνο, γιατί όπως καλά γνωρίζετε, για να υπάρξουν αυτές οι μεγάλες αλλαγές, χρειάζονται και οι μεγαλύτερες δυνατές πλειοψηφίες. Οι ευρύτερες πλειοψηφίες που απαιτεί η συνταγματική αναθεώρηση, αλλά θα την κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Δεν έχουμε κρύψει τις θέσεις μας και τις απόψεις μας και σίγουρα είναι πολύ αισιόδοξο ότι μετά από μια υπερδεκαετή κρίση, με πάρα πολλά θέσφατα και πάρα πολλά τα οποία νομίζαμε ότι ίσχυαν, καταρρίπτονται. Η κοινωνία χρειάζεται, θέλει, ζητάει επίμονα πολύ μεγάλες αλλαγές».
Καθόλου τυχαίο ότι μία μέρα πριν η δημοσκόπηση της Marc έδειχνε ότι υπέρ της αξιολόγησης στο Δημόσιο είναι το 79% των δημοσίων υπαλλήλων και το 88% του συνολικού πληθυσμού.
Όμως σήμερα επίσημα ακούστηκε ότι «η αξιολόγηση προφανώς πρέπει να έχει και συνέπειες».
- 4 λεπτά πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»
- 12 λεπτά πριν Μαζωνάκης: Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του – Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη
- 13 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Δείτε τα θέματα που έπεσαν σήμερα (4/6) σε ΑΟΘ, Δίκτυα Υπολογιστών, Ανατομία και Βιολογική Γεωργία

















