Μάκης Βορίδης: Ενδεχόμενο απαγόρευσης της μπούρκας στα πανεπιστήμια – Τι δήλωσε

Μάκης Βορίδης: Ενδεχόμενο απαγόρευσης της μπούρκας στα πανεπιστήμια – Τι δήλωσε

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στη χρήση της μπούρκας στα ελληνικά πανεπιστήμια ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον σταθμό «Παραπολιτικά FM».

Ο υπουργός χαρακτήρισε ως “κορυφαία προτεραιότητα” τη βελτίωση του μηχανισμού επιστροφών, επισημαίνοντας πως η παράνομη παραμονή στη χώρα δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη.

Επεσήμανε επίσης τη μείωση των αφίξεων κατά 30% και την απέδωσε στην «αποτελεσματική αποτροπή» στα σύνορα, διευκρινίζοντας πως η επιτήρηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις καταγγελίες περί pushbacks.

Στο προσκήνιο η ποινικοποίηση της παράνομης παραμονής

Μία από τις πιο καθοριστικές αλλαγές που εξετάζονται αφορά τη μετατροπή της παράνομης παραμονής σε ποινικό αδίκημα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, έρχεται νομοθετική ρύθμιση για την ποινικοποίηση της παράνομης διαμονής με φυλάκιση από 2 έως 5 έτη, χωρίς δικαίωμα αναστολής, εκτός εάν ο μετανάστης αποδεχθεί την επιστροφή στη χώρα προέλευσης.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr