Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση στα τιμολόγια Φεβρουαρίου

Ποια κατανάλωση αφορά
Στα 4ο ευρώ ανά MWh θα βρίσκεται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για τα οικιακά τιμολόγια Φεβρουαρίου, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας

Στα 40 ευρώ ανά MWh θα βρίσκεται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για τα οικιακά τιμολόγια Φεβρουαρίου, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιδότηση αυτή αφορά την οικιακή κατανάλωση έως 500 MWh.

Στους επαγγελματίες η επιδότηση θα είναι στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ για το οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο η επιδότηση ανέρχεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Όπως τόνισε ο Κ. Σκρέκας, η κρίση αυτή την περίοδο έχει αμβλυνθεί και βρισκόμαστε σε αποκλιμάκωση των τιμών του ρεύματος.

«Στηρίξαμε την κοινωνία διαθέτοντας πάνω από 8,2 δισ. για ρεύμα», σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο χρειάστηκε να ενισχυθούν τα νοικοκυριά με ποσό άνω του 1 δισ. ανά μήνα.

Η επιδότηση Φεβρουαρίου

Οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για το Φεβρουάριο διαμορφώνονται ως εξής:

-Οικιακά τιμολόγια:

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 40 Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 88 Euro/MWh.

Υπενθυμίζεται ότι τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές (ΔΕΗ και εναλλακτικοί) για το Φεβρουάριο, από τα οποία αφαιρείται το ποσό της επιδότησης, είναι 65 % χαμηλότερα σε σχέση μα τον Ιανουάριο.

- Επαγγελματικά Τιμολόγια

*Για όλους τους εμπορικούς καταναλωτές χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται στα 20 Euro/MWh.

*Για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 40 Euro/MWh.

Το συνολικό κονδύλι της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά, εμπορικούς καταναλωτές και αγρότες τον Φεβρουάριο ανέρχεται στα 95 εκ ευρώ.

"Κάθε μήνα ανελλιπώς ανακοινώνουμε επιδοτήσεις και με αυτές στηρίζουμε τα εισοδήματα των νοικοκυριών, των επαγγελματιών και των αγροτών. Παράλληλα, με συντονισμένες κινήσεις διασφαλίζουμε την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Έτσι, οι καταναλωτές έχουν συνειδητοποιήσει, πλέον, ότι θα έχουν την ενέργεια που χρειάζονται και μάλιστα σε προσιτές τιμές, για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση. Συμμετέχουν, μάλιστα, ενεργά στην εθνική προσπάθεια, κάνοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας", σημείωσε ακόμη ο κ. Σκρέκας.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram