Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτοκριτική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτοκριτική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Με εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, επισημαίνοντας την ανάγκη διαφάνειας και αλλαγών στον οργανισμό.

Δείτε επίσης: Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα χρήματα που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως θα επιστραφούν

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε παραστεί στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη, καθώς και των νέων υφυπουργών Χάρη Θεοχάρη, Γιάννη Ανδριανού και Χρήστου Δερμεντζόπουλου.

Αυτοκριτική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέχεια της ανάρτησής του στο Facebook, παραδέχθηκε κυβερνητική αποτυχία στη διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι «οι διάλογοι που βγαίνουν στο φως προκαλούν αγανάκτηση» και ότι «το απόστημα πρέπει να σπάσει». Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την απόφαση για κατάργηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαγωγή των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ από τις αρχές του 2026, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει πως μπορεί να υλοποιεί πετυχημένες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα.

Σε αντίθεση με την τοποθέτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, που παραδέχθηκε πως το πρόστιμο θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι όσοι έλαβαν παράνομα επιδοτήσεις θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα, ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνση.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η ευθεία αυτοκριτική είναι αναγκαία μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης, καθώς οι πολίτες απαιτούν συγκεκριμένες διορθωτικές παρεμβάσεις.

Παρουσίαση «μικρού Ταμείου Ανάκαμψης»

Το υπουργικό συμβούλιο ασχολήθηκε επίσης με την ενεργοποίηση τριών νέων ταμείων συνολικής εμβέλειας 10 δισ. ευρώ: το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, το Ταμείο Εκσυγχρονισμού και το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νήσων. Την παρουσίαση έκαναν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Παπασταύρου.

Τα νέα αυτά ταμεία χαρακτηρίζονται ως ένα «μικρό RRF», καθώς έρχονται να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, με στόχο τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών, μικρών επιχειρήσεων και την αναβάθμιση κρίσιμων υποδομών. Ειδικό βάρος δίνεται στην αντιμετώπιση των κοινωνικών και γεωγραφικών ανισοτήτων, που ενδέχεται να ενταθούν λόγω της εφαρμογής του «φόρου άνθρακα» στις εκπομπές από τη χρήση ορυκτών καυσίμων σε θέρμανση και μεταφορές.

Με αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ διαχείρισης κρίσεων και θετικής ατζέντας, επιδιώκοντας να ενισχύσει το κοινωνικό αποτύπωμα και να στηρίξει την ανάπτυξη.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr