Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Εντοπίστηκε οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Οβίδα που εκτιμάται ότι χρονολογείται από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου στον 6ο προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια εργασιών στον θαλάσσιο χώρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, το πυρομαχικό υλικό εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών του βυθού που πραγματοποιούνται για τις ανάγκες του έργου επέκτασης του 6ου προβλήτα. Όπως προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για οβίδα που ανάγεται στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η οβίδα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από την ακτογραμμή και σε βάθος 16 μέτρων. Άμεσα ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία πυροτεχνουργών, η οποία θα αναλάβει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφαλή εξουδετέρωσή της.
- 7 λεπτά πριν Μπαμπά, σ’ αγαπώ: Αποκαλύψεις, συγκρούσεις και δύσκολες αλήθειες στο νέο επεισόδιο
- 8 λεπτά πριν Κως: Μυστήριο με τον θάνατο 18χρονης Ολλανδής μέσα στο διαμέρισμά της
- 22 λεπτά πριν Τι απαντά η Καρυστιανού για τις αποχωρήσεις από το κόμμα της
















