Λέσβος: Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς πρόσφυγες από ναυάγιο
Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, γύρω στις 10:00, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου, κοντά στο Τάρτι και τα Τσίλια. Σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, οι οποίες πραγματοποίησαν ευρεία επιχείρηση διάσωσης. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τέσσερις σοροί, ενώ 34 άτομα διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά.
Η επιχείρηση έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς η θάλασσα ήταν ιδιαίτερα ταραγμένη. Οι έρευνες συνεχίζονται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπήρχαν και άλλοι επιβαίνοντες στο σκάφος.
- 20 λεπτά πριν Ποιο σημείο του σπιτιού κρύβει τους μεγαλύτερους κινδύνους
- 2 ώρες πριν Εφάπαξ: Μειώσεις έως 23% – Ποιοι επηρεάζονται από τον «κόφτη» του 2014
- 2 ώρες πριν Καιρός σήμερα 04/08: «Καμίνι» η χώρα με 37άρια – Πού θα χτυπήσουν 7 μποφόρ









