Λευκάδα: Προσάραξη τουριστικού σκάφους με Γερμανούς επιβάτες

Σε επιχείρηση αποκόλλησης επιβατηγού-τουριστικού σκάφους (Ε/Γ-Τ/Ρ) προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης, 1 Οκτωβρίου, το Λιμενικό Σώμα στη Λευκάδα, έπειτα από περιστατικό προσάραξης σε αβαθή ύδατα στον νότιο δίαυλο του νησιού.
Η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη του σκάφους, το οποίο έφερε ελληνική σημαία και μετέφερε πέντε αλλοδαπούς επιβάτες, υπηκόους Γερμανίας. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο έσπευσε Περιπολικό Σκάφος του Λιμενικού (ΠΛΣ), καθώς και το αλιευτικό «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ».
Με τη συνδρομή του αλιευτικού σκάφους, το τουριστικό σκάφος αποκολλήθηκε επιτυχώς και, συνοδευόμενο από το ΠΛΣ, επέστρεψε με ίδιες δυνάμεις και με ασφάλεια στη μαρίνα της Λευκάδας. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.
Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε παρατηρήθηκε εισροή υδάτων. Το Λιμεναρχείο Λευκάδας διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό και έχει απαγορεύσει τον απόπλου του σκάφους μέχρι την προσκόμιση επίσημου πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα.
- 22 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 53 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου















