Λευκάδα: Διάβημα της Ελλάδας προς την Ουκρανία για το θαλάσσιο drone – Τι αναφέρει το πόρισμα ΓΕΕΘΑ και ΕΥΠ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συμμετείχε σήμερα στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Λεμεσό, όπου ενημέρωσε την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάγια Κάλας, σχετικά με το πόρισμα των ειδικών για το drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα.
Παράλληλα, είχε συνομιλία για το ίδιο ζήτημα με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, Αντρίι Σιμπίχα, ο οποίος βρέθηκε στη Λεμεσό έπειτα από πρόσκληση της Κυπριακής Προεδρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς το drone φέρεται να είναι ουκρανικής κατασκευής, αναμένονται διπλωματικές κινήσεις από ελληνικής πλευράς, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί και επίσημο διάβημα προς την ουκρανική κυβέρνηση.
Το πόρισμα του ΓΕΕΘΑ και της ΕΥΠ αναφέρει ότι το θαλάσσιο drone φαίνεται να έχασε τον προσανατολισμό του λόγω τεχνικής βλάβης στα συστήματα πλοήγησης. Στην έρευνα καταγράφονται αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, χωρίς όμως να προσδιορίζεται με σαφήνεια το σημείο εκκίνησής του ή ο τελικός στόχος του.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το drone δεν φαίνεται να είχε διανύσει μεγάλη απόσταση, καθώς στις δεξαμενές του βρέθηκε σημαντική ποσότητα καυσίμου.
Παρότι από την τεχνική ανάλυση δεν προκύπτει απόλυτα ότι το drone συνδέεται με την Ουκρανία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, είχε δηλώσει δημόσια ότι πρόκειται για ουκρανικό θαλάσσιο drone.
- 22 λεπτά πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια
- 1 ώρα πριν Δεν σε παίρνει ο ύπνος; 7 πρακτικές που βοηθούν
- 2 ώρες πριν Σήμερα η κηδεία του Νάσου Αθανασίου- Πότε και πού θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία


















