Λαύριο: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά

Λαύριο: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπό έλεγχο τέθηκε μέσα σε μία ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Αυγούστου στην περιοχή Παλιοκαμάριζα Λαυρίου. Λίγο μετά τις 14:00, μέσω της υπηρεσίας 112, οι κάτοικοι του Θορικού έλαβαν μήνυμα εκκένωσης, με οδηγία να κατευθυνθούν προς Λαύριο για την ασφάλειά τους.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή

Για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς, επιστρατεύθηκαν:

  • 174 πυροσβέστες
  • 49 οχήματα
  • 7 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ
  • 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη
  • 5 ελικόπτερα
  • Υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ

Η πυρκαγιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση, με το μέτωπο να βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις Αρχές.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Λαυρίου, στο ύψος πρατηρίου καυσίμων «Shell», με κατεύθυνση προς Αθήνα, καθώς και στον κυκλικό κόμβο Λαυρίου, στο ίδιο ρεύμα.

Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και η συμβολή των εναέριων μέσων βοήθησαν καθοριστικά στην οριοθέτηση της πυρκαγιάς πριν επεκταθεί σε κατοικίες.

Μαρία Τριγώνη

Μαρία Τριγώνη

Η Μαρία Τριγώνη σπούδασε Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες Radar.gr, ενώ έχει αρθρογραφήσει σε πολιτιστικά και ταξιδιωτικά sites ExploringGreece.tv, Artviews.gr. Στο workenter.gr ασχολείται με το ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ καλύπτει και τη θεματολογία της κοινωνικής πολιτικής.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version