Λάρισα: Σε κρίσιμη κατάσταση 3χρονο παιδί που υπέστη εγκεφαλίτιδα μετά από γρίπη
Σε κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ένα παιδί ηλικίας τριών ετών, το οποίο παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή από γρίπη, καθώς εκδήλωσε εγκεφαλίτιδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου thenewspaper, το μικρό παιδί κατά τη διάρκεια των εορτών εμφάνισε υψηλό πυρετό, ο οποίος άγγιξε τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε και άλλα ανησυχητικά συμπτώματα, όπως εμετούς. Οι γονείς του το μετέφεραν άμεσα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική και υποβλήθηκε σε εκτεταμένες διαγνωστικές εξετάσεις.
Οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι η κατάσταση απαιτούσε εξειδικευμένη αντιμετώπιση και αποφάσισαν την άμεση διακομιδή του παιδιού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Την επόμενη ημέρα, με ασθενοφόρο, το παιδί μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε κλίνη της Παιδιατρικής Κλινικής, όπου λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή.
Σοβαρή επιπλοκή της γρίπης
Ιατρικές πηγές επισημαίνουν ότι η γρίπη προκάλεσε εγκεφαλίτιδα, μία από τις πιο βαριές και επικίνδυνες επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς καταγράφονται θετικά σημάδια στην εξέλιξη της υγείας του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιδί ήταν εμβολιασμένο κατά της γρίπης, γεγονός που υπογραμμίζει ότι, σε σπάνιες περιπτώσεις, ο ιός μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές ακόμη και σε εμβολιασμένα άτομα, αν και ο εμβολιασμός παραμένει το βασικό μέτρο πρόληψης για τη μείωση της σοβαρότητας της νόσου.
- Μόλις τώρα Νόμος Κατσέλη: Ποιοι μένουν εκτός από τον νέο συμψηφισμό
- 10 λεπτά πριν Airbnb και ακίνητα: Το μέτρο που μπορεί να «ξεκλειδώσει» 1,8 εκατ. κατοικίες και να φέρει πτώση τιμών
- 17 λεπτά πριν Δίκη για τον 3χρονο Άγγελο: Στο επίκεντρο οι καταθέσεις υπέρ της μητέρας – Συνεχίζεται η διαδικασία στο Ηράκλειο
















