Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η πόρτα μου παραμένει ανοιχτή για τους αγρότες»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η πόρτα μου παραμένει ανοιχτή για τους αγρότες»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Σε νέο μήνυμα προς τους αγρότες που προετοιμάζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παραμένει διαθέσιμη για διάλογο, αρκεί αυτός να διεξαχθεί χωρίς να παραλύσει η χώρα.

Μιλώντας στη συζήτηση του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ’ όλα», απάντησε ευθέως σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, αναδεικνύοντας τόσο τις προκλήσεις όσο και τις παρεμβάσεις στον πρωτογενή τομέα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η υγεία του πρωτογενούς τομέα αφορά όλους», ενώ περιέγραψε ως επιβεβλημένη μεταρρύθμιση την αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως είπε, πρόκειται για μια δύσκολη αλλά αναγκαία τομή, με πολιτικό κόστος, η οποία όμως αποτελεί το θεμέλιο για έναν σύγχρονο και δίκαιο τρόπο στήριξης των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων.

«Δεν γίνεται οι έντιμοι αγρότες να μην πληρώνονται όσα δικαιούνται»

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι για χρόνια χάνονταν πόροι μέσα από ένα απαρχαιωμένο σύστημα, γεγονός που οδηγούσε σε αδικίες και καθυστερήσεις.

Παρότι παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα στις πληρωμές, διαβεβαίωσε πως μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σημαντικές καταβολές, ώστε να μειωθεί η πίεση στον αγροτικό κόσμο.

Στη συνέχεια, μίλησε ανοιχτά για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, καλώντας σε υπευθυνότητα: «Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ότι οι πιο ακραίες μορφές διαμαρτυρίας μπορεί τελικά να στρέψουν την κοινωνία απέναντι στους αγρότες, ακόμη κι όταν τα αιτήματά τους είναι δικαιολογημένα».

Ανοιχτή πόρτα – αλλά με όρους ουσιαστικού διαλόγου

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση βρίσκονται στη διάθεση των αγροτών: «Η πόρτα μου, όπως και του υπουργείου και του αντιπροέδρου, είναι πάντα ανοιχτή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει με ανοιχτούς δρόμους, ώστε να μη διαταραχθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή, ειδικά ενόψει των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, έθεσε δύο βασικές προϋποθέσεις για ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα:

  • Σοβαρή και ξεκάθαρη εκπροσώπηση, ώστε να υπάρχει συνομιλητής.
  • Συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα αιτήματα, καθώς σήμερα επικρατεί –όπως είπε– «γενικότερη ασάφεια» που δυσκολεύει τον σχεδιασμό.

Χαμηλές τιμές, ευρωπαϊκοί κανόνες και η ανάγκη νέου σχεδίου

Αναφερόμενος στις χαμηλές τιμές πολλών αγροτικών προϊόντων, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό, και πως οι λύσεις πρέπει να κινούνται μέσα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών περιορισμών.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, όταν δίνονταν παροχές που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν και τελικά η Ελλάδα υποχρεωνόταν να τις επιστρέψει «με τόκο».

Υπενθύμιση προηγούμενων παρεμβάσεων

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι σε προηγούμενο κύκλο κινητοποιήσεων επιτεύχθηκαν συγκεκριμένες λύσεις, όπως:

  • Η ρύθμιση για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και η επιστροφή του.
  • Το πρώτο βήμα για μειώσεις στο κόστος του αγροτικού ρεύματος.

«Εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε», είπε, επιμένοντας ότι η ουσία δεν βρίσκεται στη σύγκρουση, αλλά στον κοινό σχεδιασμό για την επόμενη μέρα του πρωτογενούς τομέα.

Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr