Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα συρθώ σε πρόωρες εκλογές

"Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται" το μήνυμα του πρωθυπουργού

Σαφής και κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Ant1, σε ό,τι αφορά στην πιθανότητα διενέργειας πρόωρων εκλογών, λόγω του πολιτικού κλίματος των τελευταίων ημερών: "Οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στην ώρα τους" τόνισε ο πρωθυπουργός, αποστέλλοντας παράλληλα ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: "Δεν θα συρθώ σε εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές".

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου του Ολυμπιακού, κ. Βρέντζου, περί εγκληματικής οργάνωσης που συνδέεται με τις παρακολουθήσεις: "Το άκουσα και εγώ. Εγκληματική οργάνωση κατά τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού τα τελευταία τρία χρόνια που έχει πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός; Αυτό ως προς το συγκεκριμένο. Περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια. Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους του. Νομίζουν ότι επειδή έχουν μια ομάδα, μπορούν να υπονομεύουν. Οι ρόλοι του καθενός είναι καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Δεν είναι φορείς των δικών του συμφερόντων και πιέζουν την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ούτε δέχεται πιέσεις ούτε εκβιάζεται. Να αναλογιστούν όλοι ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τέτοιες λογικές".

Για τις παρακολουθήσεις

"Δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο και δεν υπάρχει καμία σύνδεση με μένα" είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τη βαθιά ενόχληση για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σημειώνοντας εμφατικά: "ντροπή και αίσχος".

Πρόσθεσε ότι "δεν γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση να πέφτει σε αυτό το επίπεδο, δεν γίνεται να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι παρακολουθούσε υπουργούς του χωρίς αποδείξεις", σημειώνοντας ότι αποκλείει να "υπάρχει Έλληνας που πιστεύει ότι στον ελεύθερο χρόνο μου παρακολουθούσα τους υπουργούς της κυβέρνησης μου".

"Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει κέντρο που χειρίζεται το κακόβουλο λογισμικό predator, αλλά είναι πολύ διαφορετικό αυτό, από το να κατηγορεί κάποιος τον πρωθυπουργό ότι ενορχηστρώνει αυτήν την παρακολούθηση", είπε ερωτηθείς σχετικά, σημειώνοντας ότι "από τη πρώτη στιγμή δεχθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα, δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται, θα ξεδιαλύνουμε αυτό το κουβάρι".

"Δεν γνωρίζω από ποιον γίνονται οι παρακολουθήσεις, πρέπει να το μάθουμε, δεν είναι η ΕΥΠ, που χειρίζεται κακόβουλα λογισμικά και εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη", υπογράμμισε και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα, που θα απαγορεύσει ρητά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι "προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού για παρακολούθηση των υπουργών δεν νοείται" και συμπλήρωσε: "Εδώ και επτά χρόνια στοχοποιούμαι διαρκώς με επιθέσεις λάσπης, η προσπάθεια εκσυγχρονισμού έχει ενοχλήσει πολλούς".

Τόνισε δε ότι προκαλεί τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. "Να μιλήσουμε για όλα στη Βουλή. Και να διαπιστώσουμε αν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Θα πάρει εκκωφαντική απάντηση". "Δεν θα αφήσω τη χώρα να βουλιάξει σε αυτό τον άθλιο βούρκο", είπε και πρόσθεσε ότι "οφείλω να οδηγήσω τη χώρα με ασφάλεια σε εκλογές".

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram